Lagringsinformation

Spotify använder din enhets  minne för att:

• lagra delar av musik och podcaster som cache så att den kan spelas upp utan störningar
  • lagra nedladdade låtar och poddar så att de kan spelas offline.

Vi rekommenderar att du har minst 1 GB ledigt minne på din enhet för Spotify.

Hantera minnesanvändningen

För att frigöra utrymme eller åtgärda vanliga problem kan du rensa cacheminnet eller välja var dina nedladdningar ska lagras.

Välj din enhet och läs mer om hur du hanterar minnesanvändning.

Rensa cacheminnet

1. Tryck på Hem .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Lagring.
  4. Tryck på Ta bort cache.

Lagring av nedladdningar

På iPhone sparar Spotify nedladdningar i krypterad form i enhetens lagringsutrymme.

Om du behöver mer utrymme för en ny nedladdning frigör iOS automatiskt utrymme genom att radera lagrade data som inte används.

Om det inte går att radera fler lagrade data behöver du frigöra utrymme genom att manuellt ta bort nedladdade låtar.

Rensa cacheminnet

1. Tryck på Hem .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Ta bort cache under Lagring.

Lagring av nedladdningar

Om din Android-enhet har ett externt SD-kort kan du lagra nedladdningar där istället för i enhetens interna minne.

Tips: Kontrollera att ditt SD-kort har minst 1 GB ledigt utrymme. Lagringsalternativet visas endast om ditt SD-kort är tillgängligt och åtkomligt.

1. Tryck på Hem .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Övrigt och sedan på Lagring.
  4. Välj var du vill spara dina nedladdningar.
  5. Tryck på OK.

Överföringen kan ta några minuter beroende på hur stort ditt bibliotek är. Du kan lyssna som vanligt under överföringen, men Spotify startar om när överföringen är klar.

Rensa cacheminnet

1. Klicka på  längst upp till höger och välj Inställningar.
  2. Bläddra nedåt och klicka på VISA AVANCERADE INSTÄLLNINGAR.
  3. Bläddra ned till Förvaring av offline-låtar för att se var din cache lagras.
    Tips: Klicka på BYT PLATS för att lagra din cache någon annanstans.
  4. Gå till den mappen på datorn.
  5. Markera och ta bort alla filer i den mappen.