Skydda ditt konto

För oss på Spotify har säkerheten för dina personuppgifter högsta prioritet. Vårt säkerhetsteam arbetar outtröttligt för att skydda ditt konto och dina personuppgifter.

Men det finns också åtgärder du bör vidta för att skydda ditt Spotify-konto ytterligare:

Lösenord

För att ditt konto ska vara så säkert som möjligt rekommenderar vi att du gör följande:

• Använd ett långt lösenord med en kombination av bokstäver, siffror och specialtecken.
  • Använd olika lösenord för alla onlinetjänster du använder. Detta förhindrar att alla dina tjänstekonton utsätts för risk om en tjänst komprometteras.
  • Byt lösenord ofta.
  • Vi har gjort det jätteenkelt för dig att ändra eller återställa ditt lösenord, så att du kan göra det när som helst.
  • Kolla in vår guide om misstänkta e-postmeddelanden.

Programvara

Det är en god vana att hålla din enhets inbyggda programvara, operativsystem och/eller antivirusprogramvara uppdaterade för allmän onlinesäkerhet. Kolla in supportsidorna för din enhet/och eller programvara för att få hjälp med detta.

Förhindra åtkomsten till tredjepartsappar

Om någon får obehörig åtkomst till ditt konto rekommenderar vi att du tar bort alla tredjepartsappar med åtkomst till ditt Spotify-konto, då de kan ha utsatts för risk. Du kan bevilja åtkomsten till dem igen senare.

Logga ut efter att ha använt Spotify på offentliga enheter

Oavsett om du är på jobbet, i skolan, på biblioteket eller använder en enhet som inte är din ska du komma ihåg att logga ut från Spotify när du är färdig så att inte andra får åtkomst till ditt konto.

Senast uppdaterad: 3 juni 2021