Skydda ditt konto

Vårt säkerhetsteam arbetar outtröttlig för att skydda ditt konto och dina personuppgifter, men det finns även åtgärder du själv kan vidta för att skydda ditt Spotify-konto.

Använd ett säkert lösenord

För att ditt konto ska vara så säkert som möjligt rekommenderar vi att du gör följande:

• Använd ett långt lösenord med bokstäver, versaler, siffror och specialtecken.
  • Använd olika lösenord för alla onlinetjänster du använder.
  • Byt lösenord ofta.
  • Dela aldrig ditt lösenord med någon.

Enhetssäkerhet

Håll din enhets inbyggda programvara, operativsystem och/eller antivirusprogramvara uppdaterade för allmän onlinesäkerhet.

Kontrollera din enhets supportsida för hjälp med detta.

Ta bort åtkomst till tredjepartsappar

Om någon får obehörig åtkomst till ditt konto rekommenderar vi att du tar bort alla tredjepartsappar med åtkomst till ditt Spotify‑konto, då de kan ha utsatts för risk. Du kan bevilja åtkomsten till dem igen senare.

Ta bort appar

Logga ut efter att ha använt Spotify på offentliga enheter

Oavsett om du är på jobbet, i skolan, på biblioteket eller använder en enhet som inte är din ska du komma ihåg att logga ut från Spotify när du är färdig så att inte andra får åtkomst till ditt konto.

Så här gör du för att logga ut från alla enheter och webbsidor samtidigt:

1. Logga in på din kontosida.
  2. Under Säkerhet och integritetväljer du Logga ut överallt.
  3. Klicka på Logga ut överallt.

Obs! Detta omfattar inte partnerenheter (t.ex. högtalare, spelkonsoler och tv:ar), så för dem måste du gå till din appsida och välja TA BORT ÅTKOMST.