Spotify på tv

Du kan spela upp på Spotify direkt från din TV eller genom att använda mobilen, surfplattan eller datorn som fjärrkontroll. (Popcorn ingår inte!)

Obs! Vissa anslutningstyper kräver Spotify Premium.

Kom igång

Många TV-apparater har stöd för Spotify-appen. Det enklaste sättet att ta reda på om du kan ladda ned Spotify är att gå till appbutiken på din TV och söka för att se om Spotify-appen är tillgänglig.

Du kan även kolla in Spotify Everywhere för att se vilka typer av enheter som Spotify finns på.

Även om din TV inte finns med på listan är det möjligt att uppgradera underhållningssystemet med en soundbar eller streamingenhet med stöd för Spotify Connect.

Kom igång

1. Ladda ned Spotify från appbutiken på TV:n.
  2. Logga in på ett av följande tre sätt för att spela musik:
    • Med Spotify Connect.
    • Med den e-postadress och det lösenord du använder för Spotify.
      Obs! Om du brukar logga in med Facebook använder du Spotify Connect för att logga in istället.
    • Med en pinkod. Välj LOGGA IN MED PINKOD.Gå sedan till www.spotify.com/pair på din mobil eller dator och ange den pinkod som visas på skärmen.

Du kan lyssna på Spotify på TV:n genom att använda Spotify-appen på din mobil som fjärrkontroll.

Mer information finns på Spotify Connect.

Du kan ladda ned Spotify-appen på din Apple TV. Med AirPlay kan du använda din iPhone, iPod touch, iPad eller Mac för att spela upp Spotify från en Apple TV, AirPlay-kompatibel högtalare eller en annan Mac.

Gå till supportsidan för Apple TV om du behöver hjälp med konfigurationen.

Om du vill använda din iPhone, iPod touch eller iPad som en fjärrkontroll med din AirPlay-enhet kan du kolla in Spotify Connect.

Med Google Chromecast kan du spela upp Spotify från din mobil, surfplatta eller webbläsare (endast Chrome) till en TV.

Gå till supportsidan för Google Chromecast om du behöver hjälp med konfigurationen.

Om du vill använda din telefon eller surfplatta som en fjärrkontroll med din Chromecast-enhet kan du kolla in Spotify Connect.

Lyssna medan du spelar eller spela upp Spotify på TV:n med din PlayStation 3™, PlayStation 4™, Xbox One eller Nvidia Shield.