Spotify på Google-enheter

Använd röstkommandon för att styra vad som spelas upp med Google Home och Google Nest.

Länka Spotify till Google

Obs! Se till att din mobila enhet är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Google-enhet.

1. Ladda ned och öppna Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto i det övre högra hörnet.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till din enhet för Google Home och Google Nest. Tryck på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto för att byta konto.
  4. Tillbaka på hemskärmen trycker du på + längst upp till vänster och sedan på Musik.
  5. Välj Spotify och tryck på Länka kontot och sedan Logga in på Spotify.

Be Google att spela upp något, t.ex. "OK Google, play Discover Weekly".

Tips: Du kan också styra Spotify-appen på din Android-enhet med Google Assistent.

Hitta röstkommandon på Googles supportsida.

Ange Spotify som standard

Gör så att du slipper säga "on Spotify" i slutet av dina röstkommandon.

Google Home ger dig alternativet att göra det här när du ber den spela upp musik – säg bara "ja" för att godkänna.

Så här ställer du in Spotify som standardspelare manuellt:

1. I Google Home-appen trycker du på Konto längst upp till höger.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Musik under tjänster.
  4. Välj Spotify för att ställa in det som standardspelaren för Google Home.

Lägga till flera Spotify-konton

Du kan använda Google Voice Match för att lägga till fler Google-konton till din enhet som du sedan kan länka till fler Spotify-konton.

Eller, för att byta konto, ta bort länken till det aktuella Spotify-kontot:

1. I Google Home-appen trycker du på Konto längst upp till höger.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Musik under tjänster.
  4. Tryck på TA BORT LÄNK.
  5. Länka ett nytt Spotify-konto.