Spotify på Alexa-enheter

För: Premium

Använd röstkommandon för att styra vad som spelas med Amazon Alexa.

Enheter som stöds

• Amazon Echo
  • Amazon Echo Dot
  • Facebook Portal/Portal+
  • Alla Sonos-spelare

Länka Spotify till Alexa

1. Ladda ned och öppna Alexa-appen.
  2. Tryck på menyn längst upp till vänster.
  3. Tryck på Settings (Inställningar) och sedan Music (Musik).
  4. Välj Spotify och sedan Link account to Alexa (Länka konto till Alexa).
  5. Logga in på ditt Spotify-konto.

Ange Spotify som standard

Gör så att du slipper säga "on Spotify" i slutet av dina röstkommandon:

1. I Alexa-appen trycker du på menyn längst upp till vänster.
  2. Tryck på Settings (Inställningar) och sedan Music (Musik).
  3. Tryck på Choose default music services (Välj standardmusiktjänster).
  4. Välj Spotify och tryck på DONE (KLAR).

Be Alexa att spela upp något, t.ex. "Alexa, play Discover Weekly".

Mer information och röstkommandon du kan använda finns på Amazons hjälpsida.

Senast uppdaterad: 21 april 2021