Autentisering av kortbetalning

När du startar en återkommande betalning för Spotify kan din bank be dig att autentisera transaktionen för ytterligare säkerhet. Detta är en europeisk standardförordning för onlinebetalningar med kredit- eller betalkort som utfärdats inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Detta krav, som kallas Andra betaltjänstdirektivet (PSD2), gör onlinebetalningar säkrare och skyddar dina betalnings- och kontouppgifter.

Din bank kan be dig autentisera genom två av följande autentiseringstyper:

• Något du vet (t.ex. lösenord, pinkod).
  • Något du äger (t.ex. mobil, token).
  • Något du är (t.ex. fingeravtryck).

Vi har implementerat den nya förordningen för att skydda dina uppgifter, samtidigt som vi gör vårt bästa för att ge dig en smidig betalningsupplevelse.

Du kan läsa mer om Stark kundautentisering under PSD2.

Fungerar det inte?

Om du inte kan verifiera en betalning:

• Se till att din bank har rätt information och att dina personuppgifter är uppdaterade och korrekta.
  • Be din bank om hjälp.

Obs! Du debiteras inte förrän din bank har verifierat din identitet.