Så här spelar du upp

Om du vill lyssna på musik, podcasts och mer därtill på Spotify behöver du bara skaffa appen eller gå till vår webbspelare.

Desktop

1. Öppna Spotify i desktop-appen eller webbspelaren.
  2. Använd Sök för att hitta det du letar efter.
  3. Spela upp på ett av dessa sätt:
    • Håll muspekaren över ett spår och klicka på ikonen Spela upp  till vänster.
    • Dubbelklicka på ett låtnamn.
    • Klicka på ett album eller en spellista i Utforska.
    • Klicka på den gröna ikonen SPELA UPP under en artist, ett album eller en spellistetitel. Klicka igen för att PAUSA.

Mobil och surfplatta

1. Öppna Spotify.
  2. Använd Sök för att hitta det du letar efter.
  3. Spela upp på ett av dessa sätt:
    • Om du vill använda shuffle och blanda låtordningen: Tryck på en artist, ett album eller en spellista och sedan på SHUFFLE (Android) eller på  (iOS).
    • Har du Premium? Om du vill spela upp i den ordning som visas: Tryck på en artist, ett album eller en spellista och sedan på den första låt du vill höra.

Tips: Spara dina favoriter till Ditt bibliotek för att hitta dem snabbare i framtiden.

• Hitta spellistor i Skapat för dig.
    Hitta spellistor baserade på din musiksmak och på lyssningsvanor bland andra med liknande smak i Hem
  • Hitta spellistor som skapats för alla.
    Hitta spellistor som skapas av musikexperter världen över i Bläddra i desktopp-appen eller Sök på mobilen.
  • Lyssna på Spotify Radio.
    Få en samling låter baserat på en artist, ett album, en spellista eller en låt du själv väljer. Läs mer om Spotify Radio.

Styr ditt lyssnande med Nu spelas

När du har börjat spela musik kan du styra den via fältet Nu spelas längst ned i appen.

Tips: På mobila enheter hittar du Nu spelas precis ovanför menyraden. Tryck på fältet för att öppna en större vy.

Alternativ för Nu spelas

Du kan spela upp, pausa och hoppa över spår som standard.

Det finns fler sätt att styra musiken med Nu spelas:

Gilla/ogilla. Vi använder detta för att ge dig bättre rekommendationer. När du gillar något sparas dessutom låten i Ditt bibliotek.
Shuffle.
Repetera album eller spellista. Välj Shuffle igen för , för att repetera låten en gång. Välj detta en tredje gång för att stoppa repetitionen.
Uppspelningskö.
Spela upp till en annan enhet.

Kan du inte se ett alternativ?

I vyn Nu spelas trycker du på  (iPhone) eller  (Android) för att se fler alternativ.

Senast uppdaterad: 22 april 2021