Spotify Connect

Med Spotify Connect kan du använda en enhet för att fjärrstyra lyssning på en annan.

Om du vill veta om din enhet är kompatibel med Spotify Connect kan du läsa Spotify Listen Everywhere eller kontakta tillverkaren av enheten.

Använda Spotify Connect

När du ansluter till högtalaren för första gången måste alla enheter vara ansluta till sammaWiFi.

1. Öppna Spotify och spela något.
  2. Tryck på Ikon för Anslut enhet längst ner på skärmen.
  3. Välj den enhet som du vill spela upp på.

Obs! Om du pausar i över tio minuter kan du behöva ansluta på nytt.

Ser du inte din enhet?

• Om du ser mer än en enhet med samma namn (t.ex. iPhone) försöker du ansluta till dem alla, en i taget.
  • Försök att logga in på enheten med dina Spotify-inloggningsuppgifter. Du bör då kunna se den i Spotify-appen även om den inte är ansluten till samma WiFi.
  • [Mobil] Inaktivera Visa endast lokala enheter i Inställningar > Enheter i Spotifys mobilapp. Detta gör att din app kan hitta enheter som för närvarande inte är anslutna till ditt WiFi‑nätverk.
  • [Web player] Du kan bara använda enheter som du redan har loggat in på i webbspelaren, eller Google Cast-enheter i ditt nuvarande nätverk (om du använder Chrome). Om din enhet inte visas kan du prova att använda Spotify-appen istället.

Fungerar inte Connect?

• Starta om Spotify-appen.
  • Starta om din enhet.
  • Starta om din högtalare.
  • Kontrollera att Spotify-appen är uppdaterad.
  • Kontrollera att alla enheternas programvara är uppdaterad.
  • Kontrollera att enheterna är anslutna till samma WiFi.
  • Starta om ditt WiFi eller prova en annan WiFi-anslutning.
  • [iPhone] Se till att du ger Spotify åtkomst till ditt lokala nätverk. Gå till iPhone-inställningarna > Spotify > Lokalt nätverk och aktivera funktionen.
  • [Android TV] Tillåt Spotify att visas över andra appar. Gå till TV-inställningarna > Appar > Särskild appåtkomst > Visa över andra appar.

Känner du inte igen en enhet?

Du kanske har glömt att logga ut från ditt konto på någon annans enhet. Om du inte har tillgång till enheten ber du enhetens ägare att logga ut från ditt konto.

Du kan också logga ut överallt på din kontosida och för säkerhets skull återställa ditt lösenord.

Liknande artiklar