Shuffle

Använd shuffle för spellistor, album eller artistprofiler för att få en blandning av det som ska spelas härnäst.

Perfekt för långa spellistor, när du vill lyssna på olika saker eller när du bara inte vill följa en viss ordning.

På Android trycker du på SHUFFLE.

På iOS trycker du på .

Har du Premium?

Du kan även slå på och av shuffle i fältet Nu spelas:

1. Tryck på fältet Nu spelas längst ned på skärmen (ovanför menyraden).
    Obs! På surfplatta trycker du på albumomslaget i sidomenyn.
  2. Tryck på shuffle  för att slå på det.
  3. Tryck igen för att stänga av det. Låtarna hamnar i den ursprungliga ordningen igen.

Tryck på Shuffle  i fältet Nu spelas längst ner.

Klicka igen för att stänga av det. Låtarna hamnar i den ursprungliga ordningen igen.

Tips: Du kan även använda tangentbordets kortkommandon:

• Cmd+S (för Mac)
  • Ctrl+S (för Windows)

Är Shuffle det enda sättet att lyssna på?

Om du har Premium kan du lyssna på vad du vill, när du vill – med eller utan shuffle.

Har du inte Premium?

Om du använder gratistjänsten kan du bara använda shuffle förutom på vissa Spotify-spellistor, till exempel Skapat för dig.