Shuffle-uppspelning

Blanda låtarna som spelas med Shuffle. Perfekt för långa spellistor, när du vill lyssna på olika saker eller när du bara inte vill följa en ordning.

Du kan aktivera shuffle för en spellista, ett album eller en artistprofil.

1. Tryck på Shuffle  i fältet Nu spelas längst ner.
  2. Nu blandas ordningen för de låtar som spelas upp.
    Tips: Vill du se hur den ändrats? Kolla in uppspelningskön.
  3. Klicka igen för att stänga av shuffle. Låtarna hamnar i den ursprungliga ordningen igen.

Android: Tryck på SHUFFLE.

iOS: Tryck på .

Premium-prenumeranter kan också styra shuffle från fältet Nu spelas:

1. Tryck på fältet Nu spelas längst ned på skärmen (ovanför menyraden).
    Obs! På surfplatta trycker du på albumomslaget i sidomenyn.
  2. Tryck på Shuffle  för att aktivera det.
  3. Nu blandas ordningen för de låtar som spelas upp.
    Tips: Vill du se hur den ändrats? Kolla in uppspelningskön.
  4. Tryck igen för att inaktivera Shuffle. Låtarna hamnar i den ursprungliga ordningen igen.

Är Shuffle det enda sättet att lyssna på?

Nej! Om du har Premium kan du lyssna på vad du vill, när du vill. Välj valfri låt från en spellista eller ett album, eller spela upp den första låten så spelar Spotify automatiskt upp resten av låtarna i den ordning de listas i. Du kan även använda Shuffle.

Har du inte Premium?

Om du använder gratistjänsten kan du lyssna på vilken spellista du vill med shuffle, eller välja valfri låt på spellistor utan Shuffle-symbolen

Senast uppdaterad: 20 maj 2021