Lyssna offline

Ta din musik och dina poddar dit ditt internet inte räcker.

• Med Premium kan du ladda ned album, spellistor och poddar
  • Med gratisversionen av Spotify kan du ladda ned poddar

Obs! Vissa poddar innehåller videor, men du kan bara ladda ned ljudet.

Du kan ladda ned upp till 10 000 låtar per enhet på upp till fem olika enheter.

Obs! Gå online minst en gång var 30:e dag för att behålla dina nedladdningar. Det gör att Spotify kan samla in uppspelningsdata och kompensera artister.

Så här laddar du ned

1. Gå online och hitta det du vill ladda ned.
    Obs! Du kan inte ladda ned enskilda låtar, men du kan samla dem i en spellista och ladda ned spellistan.
  2. Tryck på  för att ladda ned.
    Ladda ned på Android-enheter genom att aktivera reglaget .

En grön pil  anger att nedladdningen har genomförts.

Nedladdningar sparas i Ditt bibliotek.

Spara mobildata

Som standard kan du inte ladda ned utan en WiFi-anslutning. Det innebär att dina mobildata inte används för nedladdning.

Du kan välja att tillåta nedladdning med mobildata:

1. Tryck på Hem .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Musikkvalitet.
  4. Under Ladda ned aktiverar du Ladda ned via mobilnätet .

Tips! Vi rekommenderar att du laddar ned via ett WiFi-nätverk för att undvika mobildataavgifter.

Obs! Du kan bara ladda ned spellistor i desktop-appen.

1. Gå online och hitta spellistan du vill ladda ned.
  2. Aktivera Ladda ned .

En grön pil  innebär att nedladdningen har genomförts.

Nedladdningar sparas i Ditt bibliotek.

Aktivera offlineläge

Nedladdningar spelas automatiskt när du förlorar internetanslutningen, men du kan använda offlineläge för att säkerställa att bara nedladdningar spelas upp.

1. Tryck på Hem .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Uppspelning.
  4. Aktivera Offline.

Allt du inte har laddat ned är nu gråmarkerat och otillgängligt.

1. Öppna Spotify.
  2. För Mac: I Apple-menyn längst upp på skärmen klickar du på Spotify
    För Windows: Klicka på Arkiv i Windows-menyn längst upp på skärmen.
  3. Välj Offlineläge.

Allt du inte har laddat ned är nu gråmarkerat och otillgängligt.

Laddas det inte ned?

Se till att din enhet är redo för nedladdning:

• Kontrollera att enheten inte är i viloläge.
  • Kontrollera att internetuppkopplingen är aktiv.
  • Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme
    Tips! Vi rekommenderar minst 1 GB ledigt minne

Spelas inte nedladdningarna upp?

Kontrollera nedladdningsstatusen bredvid låten eller spellistan:

Nedladdningsstatus Så här gör du

Nedladdning slutförd

Prova att starta om appen.

Du kan också aktivera offlineläge för att säkerställa att inga försök till internetanslutning stör uppspelningen.

eller

Nedladdningen slutfördes inte

Se "Laddas det inte ned?"

Om det inte hjälper kan du prova att installera om appen.

Obs! Du måste ladda ned musiken på nytt efter ominstallationen.

Har nedladdningar tagits bort?

Du kan förlora dina nedladdningar om:

• du inte går online minst en gång var 30:e dag
  • du installerar om appen
  • du laddar ned till fler än fem enheter.
    Obs! Nedladdningar tas bort från enheten som du använde för längst sedan.

Om det inte är på grund av ett av dessa skäl ser du till att enheten kan behålla nedladdningarna:

• Se till att Spotify-appen är uppdaterad.
  • Om din enhet har ett SD-kort ser du till att det fungerar som det ska.

Senast uppdaterad: 16 april 2021