Explicit innehåll

Spotify inkluderar explicit innehåll för att respektera artistens intentioner. Håll utkik efter taggen EXPLICIT eller E på releaser.

Obs!: Vi kan inte tagga allt explicit innehåll eftersom det baseras på information vi får av rättighetsinnehavarna.

Filtrera explicit innehåll

Välj din enhet och läs mer om hur du tillåter eller blockerar allt innehåll med explicita taggar.

Obs! Inställningar för explicit innehåll gäller inte om du använder Spotify Connect för att spela upp på en annan enhet.

1. Tryck på Hem .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Explicit innehåll.
  4. Inaktivera Tillåt explicit innehåll.

Allt som har en explicit tagg visas nu som gråtonat. Du kan inte spela upp det och det hoppas automatiskt över.

Obs! Inställningar för explicit innehåll gäller inte om du använder Spotify Connect för att spela upp på en annan enhet.

1. Klicka på  längst upp till höger och välj Inställningar.
  2. Under Explicit innehåll inaktiverar du Tillåt uppspelning av explicit innehåll.

Spår markerade som explicita visas nu som gråtonade. De går inte att spela upp och de hoppas automatiskt över.

Premium Family-filter för explicit innehåll

Om du hanterar en Premium Family-plan kan du tillåta eller blockera allt med en explicit tagg för andra medlemmar i planen.

1. Logga in på din Premium Family-sida.
  2. Klicka på medlemmen som du vill filtrera innehåll för.
  3. Aktivera Ta bort explicit innehåll.

Hitta rena versioner

Du kan söka efter rena versioner av allt som har en explicit tagg.

Obs! Vissa explicita releaser kan sakna en ren version.

Sök efter en låttitel för att hitta versioner utan explicita taggar.

1. Bläddra ned till slutet av låtlistan på en albumsida.
  2. Hitta fler releaser av samma album längst ned till höger.

Obs!: Om du inte ser det här alternativet finns det inga andra versioner av albumet på Spotify.

Du kan också söka efter en låttitel för att hitta eventuella versioner utan explicita taggar.