Skapa spellistor

Skapa en spellista för ditt husdjur, en bilresa, ett träningspass … vad som helst!

Välj din enhet för att ta reda på hur du skapar, redigerar och raderar spellistor.

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på högst upp.
  3. Ge spellistan ett namn och tryck på SKAPA.
  4. Tryck på LÄGG TILL LÅTAR eller välj från våra rekommendationer.

Lägg till i en spellista

När du har skapat en spellista trycker du på LÄGG TILL LÅTAR för att visa förslag. Svep åt höger eller sök för att hitta mer.

Eller lägg till senare:

1. Tryck på  (iOS)/  (Android) för det du vill lägga till.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Redigera en spellista

Tryck på (iOS)/  (Android) på spellistan och sedan på Redigera:

• Ta bort med .
  • Ändra ordningen genom att trycka på, hålla ned och dra  (bara för Premium).

Radera en spellista

1. Tryck på  (iOS)  (Android) på spellistan.
  2. Tryck på Radera spellista.

Skapa en spellista

1. Klicka på Skapa spellista i sidomenyn.
  2. Redigera namnet och annan information.
  3. Klicka på SPARA.

Tips: Du kan även använda tangentbordets kortkommandon. Cmd-N (för Mac) eller Ctrl-N (för Windows).

Lägg till i en spellista

1. Högerklicka på det som du vill lägga till.
  2. Klicka på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Du kan även dra och släppa spår i spellistan.

Tips: När du har skapat en spellista högerklickar du på den och väljer Skapa liknande spellista. Detta är ett snabbt sätt att bygga upp din samling och samtidigt skapa lite variation.

Redigera en spellista

Så här tar du bort en låt:

1. Högerklicka på det som du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort från den här spellistan.

Om du vill ordna om låtar drar du och släpper dem till önskad plats.

Radera en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Klicka på Radera.

Behöver du inspiration?

Rekommenderade låtar längst ned på varje spellista du skapar. Här föreslås låtar baserat på låtar du redan har lagt till och spellistans titel.

Förslag på låtar

För: Spotify Free på mobil och surfplatta

Vi föreslår låtar och artister när du skapar och redigerar dina spellistor. Ju mer du lyssnar, desto bättre blir dina förslag.

Och om du har färre än 15 låtar i dina spellistor med Gillade låtar ger vi dig Extra låtar baserat på vad vi tror du gillar. Du kan ersätta dem genom att lägga till fler låtar. Tryck bara på  på det du gillar.

Senast uppdaterad: 21 september 2021