Är det här e-postmeddelandet från Spotify legitimt?

Spotify ber aldrig om personlig information via e-post, så som:

• Din betalningsinformation
  • Lösenord
  • Personnummer eller skatteregistreringsnummer
  • Begär betalningar via en tredje part (t.ex. Western Union)
  • Ber dig att ladda ned något från våra e-postmeddelanden

E-postmeddelanden om kontoaktivitet

Vi skickar e-postmeddelanden om kontoaktivitet för att skydda ditt konto. Detta innefattar:

• Nya inloggningar
  • Nya medlemmar i Family eller Duo

Av säkerhetsskäl kan du inte inaktivera dessa e‑postmeddelanden.

Om du ser någon aktivitet som du inte känner igen går du tillkontoövertagningshjälp.

Har du fått ett misstänkt e-postmeddelande?

Ett e-postmeddelande är misstänkt om avsändarens e-postadress inte slutar med "@spotify.com" eller om du helt enkelt tycker det ser misstänkt ut.

Svara inte på, klicka inte på några länkar i och ladda inte ned något i e-postmeddelandet. Om du redan har gjort det:

1. Återställ ditt lösenord.
  2. Ändra ditt lösenord för alla andra webbplatser där du använder samma lösenord.
  3. Kontakta din bank om du tror att någon har kommit åt dina bankuppgifter.

Rapportera ett misstänkt e-postmeddelande

1. Vidarebefordra e-postmeddelandet till spoof@spotify.com.
  2. Radera e-postmeddelandet.

Vårt team undersöker e-postmeddelandet och meddelar dig om det är legitimt.