Spellistor

Spellistor är samlingar med låtar som du kan skapa för olika sinnesstämningar, evenemang osv. Du kan skapa och följa hur många spellistor du vill – det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Hitta spellistor

• Om du vill hitta spellistor du skapat går du till Spellistor under Din musik eller Ditt bibliotek.
  • Om du vill hitta spellistor som skapats av Spotify, artister eller dina vänner använder du Sök. Ange bara namnet på en spellista eller några ord som beskriver ditt humör eller din aktivitet (t.ex. ”fira” eller ”träning”). Klicka på Följ när du hittar den spellista du vill spara.
  • Du kan också gå till din väns eller favoritartists profilsida och välja PUBLIKA SPELLISTOR för att se vilka av hens spellistor som finns tillgängliga.
  • Du hittar även spellistor under Genrer och teman

Skapa spellistor

Välj en enhet nedan för att ta reda på hur du skapar och redigerar dina egna spellistor.

Desktop

Skapa en spellista

1. Klicka på Ny spellista till vänster.
  2. Ge din spellista ett namn och tryck på Retur.

Lägga till en låt

1. Högerklicka på låten och håll musen över Lägg till i spellista.
  2. Välj en spellista.

Tips! Du kan även dra och släppa låtar i spellistan. Flytta flera låtar samtidigt genom att hålla ned cmd (Mac) eller ctrl (Windows) medan du väljer låtar. Ta en titt på fler kortkommandon som du kan använda med Spotify

Ta bort en låt

1. Högerklicka på en låt i spellistan.
  2. Klicka på Ta bort från den här spellistan

Obs! Du kan bara ta bort låtar från dina egna eller gemensamma spellistor.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Klicka på Ta bort.
  3. Klicka på TA BORT för att bekräfta.

Obs! Du kan inte ta bort en spellista som du inte har skapat själv. Men du kan sluta följa den genom att klicka på FÖLJER (detta ändras till SLUTA FÖLJA när du håller musen över ikonen).

Organisera spellistor i mappar

1. Högerklicka var som helst under SPELLISTOR till vänster.
  2. Välj Skapa mapp.
  3. Ge spellistmappen ett namn.
  4. Dra och släpp spellistorna i mappen.

WebPlayer

Skapa en spellista

1. Klicka på Din musik till vänster.
  2. Klicka på Ny spellista.
  3. Ge din spellista ett namn och klicka på SKAPA

Lägga till en låt

1. Håll muspekaren över låten.
  2. Klicka på Alternativ  till vänster.
  3. Klicka på Lägg till i spellista.
  4. Välj en spellista att lägga till den i.

Ta bort en låt

1. Högerklicka på låten i spellistan.
  2. Klicka på Ta bort från den här spellistan.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Klicka på Ta bort.

Obs! Du kan inte ta bort en spellista som du inte har skapat själv, men du kan sluta följa den. Klicka bara på  SLUTA FÖLJA i spellistvyn.

iPhone

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Spellistor
  3. Tryck på SKAPA NY SPELLISTA.
    Du kan även trycka på Redigera i det övre högra hörnet och sedan på Skapa ny spellista.
  4. Ge din spellista ett namn och tryck på Skapa.

Lägga till en låt

1. Tryck på Alternativ  till höger om låten.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Ta bort en låt

1. I spellistan trycker du på Alternativ  i det övre högra hörnet.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck på Ta bort  till vänster om låten.
  4. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Ta bort en spellista

1. I Spellistor trycker du på Redigera i det övre högra hörnet.
  2. Tryck på Ta bort  till vänster om spellistan.
  3. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Obs! Du kan inte ta bort en spellista som du inte har skapat själv. Men du kan sluta följa den genom att trycka på FÖLJER (detta ändras tillbaka till FÖLJ).

iPad

Skapa en spellista

1. Tryck på Din musik till vänster.
  2. Tryck på Spellistor
  3. Tryck på Redigera i det övre högra hörnet.
  4. Tryck på Skapa ny spellista.
  5. Ge din spellista ett namn och tryck på Skapa.

Lägga till en låt

1. Tryck på Alternativ  till höger om låten.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Ta bort en låt

1. I spellistan trycker du på Alternativ  i det övre högra hörnet.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck på Ta bort  till vänster om låten.
  4. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Ta bort en spellista

1. I Spellistor trycker du på Redigera i det övre högra hörnet.
  2. Tryck på Ta bort  till vänster om spellistan.
  3. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Obs! Du kan inte ta bort en spellista som du inte har skapat själv. Men du kan sluta följa den genom att trycka på FÖLJER (detta ändras tillbaka till FÖLJ).

Android

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Spellistor.
  3. Tryck på Ny spellista  i det övre högra hörnet.
  4. Ange namnet på den nya spellistan och tryck på SKAPA.

Lägga till en låt

1. Tryck på Alternativ  till höger om låten.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Ta bort en låt

1. I spellistan trycker du på Alternativ  till höger om låten.
  2. Tryck på Ta bort från den här spellistan.

Ta bort en spellista

1. Tryck på Alternativ  till höger om spellistan.
  2. Tryck på Ta bort spellista.
  3. Tryck på TA BORT för att bekräfta.

Obs! Du kan inte ta bort en spellista som du inte har skapat själv. Men du kan sluta följa den genom att klicka på FÖLJER (detta ändras tillbaka till FÖLJ).