Spellistor

En spellista är helt enkelt en samling låtar. Du kan skapa dina egna, dela dem och njuta av miljontals andra spellistor som skapats av Spotify, artister och Spotify-fans världen över.

Tips: Du kan organisera din musik ytterligare med Spellistemappar.

Skapade för dig

De många spellistorna Spotify skapar bara för dig, som Discover Weekly och Release Radar, bygger på dina lyssningsvanor – vad du gillar, delar och sparar och till och med vad du hoppar över – samt på vanorna hos personer med liknande smak.

Du hittar dessa i Utforska, under Upptäck. På mobilen finns de ofta i Hem

Skapade för alla

De här listorna skapas av musikexperter världen över och du hittar dem i Utforska. Vi har till och med kategoriserat dem i Genrer och teman åt dig.

Vi anpassar vissa av dessa spellistor, så du kan se något annorlunda spår än någon annan. Om en spellista exempelvis har ”sing along-hits” tar vi med låtar som du faktiskt kan texten till!

Skapa din egen

Välj din enhet nedan för mer information.

Skapa en spellista

1. Klicka på Ny spellista i menyn till vänster.
  2. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.

Tips: Anpassa listan med en omslagsbild och beskrivning.

Lägga till låtar i spellistor

1. Högerklicka på en låt.
  2. Klicka på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Du kan även dra och släppa spår i spellistan.

Tips: Behöver du inspiration? Premium-prenumeranter får Rekommenderade låtar längst ned i varje spellista de skapar. Här föreslås låtar baserat på listans titel och aktuella låtlistor.

Redigera en spellista

Så här tar du bort en låt:

1. Högerklicka på den låt du vill ta bort:
  2. Välj Ta bort från den här spellistan.

Så här ändrar du ordningen på spåren i en spellista:

1. Klicka och håll ned på en låt.
  2. Dra och släpp den till önskad plats.

Tips: Fler sätt att ändra ordning i låtlistorna finns i Sortera och filtrera.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Klicka på Ta bort och sedan på TA BORT för att bekräfta.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Under Musik trycker du på Spellistor.
  3. Tryck på Skapa spellista.
  4. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.

Lägga till låtar i spellistor

När du skapar en spellista får du genast alternativet att lägga till låtar i den. Så här lägger du till låtar senare:

1. Tryck på  (iOS)  (Android) till höger om spåret eller i det övre högra hörnet av vyn Nu spelas.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Tips: Behöver du inspiration? Premium-prenumeranter får Rekommenderade låtar längst ned i varje spellista de skapar. Här föreslås låtar baserat på listans titel och aktuella låtlistor.

{!/MARKETS}

Redigera en spellista

Ta bort låtar:

1. Tryck på (iOS)  (Android) i spellistans övre högra hörn.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck på till vänster om låten.
  4. Tryck på Ta bort.

Så här ändrar du ordningen på spåren i en spellista (endast Premium):

1. Tryck på  (iOS)  (Android) i spellistans övre högra hörn.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck och håll ned till höger om en låt och flytta den upp eller ner till den valda platsen.

Ta bort en spellista

1. Gå till den spellista som du vill ta bort.
  2. Tryck på  (iOS)  (Android) i spellistans övre högra hörn.
  3. Tryck på Ta bort spellista.
  4. Tryck på Ta bort.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Senast uppdaterad: 13 Juni 2019