Skapa och redigera spellistor

Obs! De här stegen avser Premium och den reklambaserade gratistjänsten på datorer och i webbspelare. Om du använder den reklambaserade gratistjänsten på mobilen, går du hit och bläddrar ned till ”Skapa och redigera en spellista”.

Spellistor är ett fantastiskt sätt att spara musiksamlingar på, antingen för eget bruk eller för att dela med vänner.

Välj din enhet nedan för att ta reda på hur du skapar och redigerar en spellista. Sedan kan du kolla in spellistefunktioner för ännu mer saker du kan göra.

Tips: Hitta spellistor som skapats av andra med hjälp av Utforska eller Sök, och följ dem därefter för att behålla dem sparade.

Skapa en spellista

1. Klicka på Ny spellista i menyn till vänster.
  2. Ge din spellista ett namn (det är valfritt att lägga till beskrivning och omslagsbild) och tryck på SKAPA.

Nu finns den i Ditt bibliotek.

Lägg till i spellistor

1. Högerklicka på en låt och välj Lägg till i spellista.
  2. Välj en spellista.

Tips: Du kan även dra och släppa låten i spellistan.

Redigera en spellista

• Ta bort en låt genom att gå till spellistan och högerklicka på låten. Välj Ta bort från den här spellistan.

Obs! Du kan bara ta bort låtar från spellistor som du har skapat.

• Ändra ordning i låtlistan genom att trycka och hålla ner på en låt för att flytta den upp eller ner.

Tips: Fler sätt att ändra ordning i låtlistorna finns i Sortera och filtrera.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Välj Ta bort och sedan TA BORT för att bekräfta.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Skapa en spellista

1. Klicka på Din musik i menyn till vänster.
  2. Klicka på NY SPELLISTA i det övre högra hörnet.
  3. Ge din spellista ett namn och tryck på Skapa.

Den finns nu i Din musik.

Lägg till i spellistor

1. Högerklicka på en låt och välj Lägg till i spellista.
  2. Välj en spellista.

Ta bort låtar

1. Gå till spellistan och högerklicka på den låt du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort från den här spellistan.

Obs! Du kan bara ta bort låtar från spellistor du har skapat.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Välj Ta bort och sedan TA BORT för att bekräfta.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Obs! De här stegen avser Premium. Om du använder den reklambaserade gratistjänsten, går du hit och bläddrar ned till ”Skapa och redigera en spellista”.

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek  längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Spellistor.
  3. Klicka på SKAPA EN SPELLISTA under dina befintliga spellistor.
  4. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.

Nu finns den i Ditt bibliotek.

Lägg till i spellistor

1. Tryck på  till höger om en låt.
  2. Välj Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Redigera en spellista

Ta bort låtar:

1. Tryck på  i spellistans övre högra hörn.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck på  till vänster om låten.
  4. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Så här ändrar du ordning i låtlistan:

1. Tryck på  i spellistans övre högra hörn.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck och håll ner  till höger om en låt och flytta den upp eller ner till den valda platsen.

Ta bort en spellista

1. I Ditt bibliotek , under Spellistor, trycker du på Redigera längst upp till höger.
  2. Tryck på  till vänster om spellistan.
  3. Tryck på Ta bort.
  4. Du kan även trycka på  längst upp till höger i själva spellistan och välja Ta bort spellistan.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Obs! De här stegen avser Premium. Om du använder den reklambaserade gratistjänsten, går du hit och bläddrar ned till ”Skapa och redigera en spellista”.

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Spellistor.
  3. Tryck på Ny spellista  i det övre högra hörnet.
  4. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.

Nu finns den i Ditt bibliotek.

Lägg till i spellistor

1. Tryck på  till höger om en låt.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Ta bort låtar

1. Tryck på  till höger om en låt.
  2. Välj Ta bort från den här spellistan.

Ta bort en spellista

1. I Ditt bibliotek , under Spellistor, trycker du på  till höger om spellistans namn.
  2. Välj Ta bort spellistan.
  3. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.