Spellistor

Spellistor är enkelt beskrivet musiksamlingar. Du kan skapa dem för dig själv, du kan dela dem och du kan njuta av miljontals andra spellistor som skapats av Spotify, artister och fans.

Tips: Välj FÖLJ på valfri spellista för att spara den till Ditt bibliotek. Du kan sedan organisera listorna med spellistemappar.

Skapade för dig

De många spellistorna Spotify skapar bara för dig, som Discover Weekly och Release Radar, bygger på dina lyssnarvanor – vad du gillar, delar och sparar och till och med vad du hoppar över – samt på vanorna hos personer som har liknande smak.

Du hittar dessa i Utforska, under Upptäck. De visas också ofta på startsidan i Spotifys mobilapp och webbspelaren

Skapade för alla

De här listorna skapas av musikexperter världen över och du hittar dem i Utforska. Vi har till och med kategoriserat dem i Genrer och teman åt dig.

Skapa din egen

Kolla in den här videon för att ta reda på hur du skapar en spellista i mobilappen eller välj enhet nedan.

Skapa en spellista

1. Klicka på Ny spellista i menyn till vänster.
  2. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.
    Tips: Anpassa listan med en omslagsbild och beskrivning.
  3. Nu finns den i Ditt bibliotek.

Lägga till i spellistor

• Högerklicka på en låt, välj Lägg till i spellista och välj en spellista.
  • Du kan även dra och släppa låten i spellistan.

Tips: Har du slut på idéer på vad du ska lägga till? Du hittar Rekommenderade låtar längst ned i spellistan. Här föreslås låtar baserat på listans titel och aktuella låtlistor.

Redigera en spellista

• Ta bort en låt genom att gå till spellistan och högerklicka på låten. Välj Ta bort från den här spellistan.
  • Ändra ordning i låtlistan genom att trycka och hålla ner på en låt för att flytta den upp eller ner.
    Tips: Fler sätt att ändra ordning i låtlistorna finns i Sortera och filtrera.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Välj Ta bort och sedan TA BORT för att bekräfta.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Skapa en spellista

1. Klicka på Ditt bibliotek i menyn till vänster.
  2. Klicka på NY SPELLISTA längst upp till höger.
  3. Ge din spellista ett namn och tryck på Skapa.
  4. Nu finns den i Ditt bibliotek.

Lägga till i spellistor

1. Högerklicka på en låt och välj Lägg till i spellista.
  2. Välj en spellista.

Ta bort låtar

1. Gå till spellistan och högerklicka på den låt du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort från den här spellistan.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Välj Ta bort och sedan TA BORT för att bekräfta.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Obs! De här stegen avser Premium. Om du använder Spotify Free på mobilen, går du hit och bläddrar ned till ”Skapa och redigera en spellista”.

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek  längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Spellistor.
  3. Klicka på SKAPA EN SPELLISTA under dina befintliga spellistor.
  4. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.
  5. Nu finns den i Ditt bibliotek.

Lägga till i spellistor

1. Tryck på  till höger om en låt.
  2. Välj Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Tips: Har du slut på idéer på vad du ska lägga till? Du hittar Rekommenderade låtar längst ned i spellistan. Här föreslås låtar baserat på listans titel och aktuella låtlistor.

Redigera en spellista

Ta bort låtar:

1. Tryck på  längst upp till höger i spellistan.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck på  till vänster om låten.
  4. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Så här ändrar du ordning i låtlistan:

1. Tryck på  längst upp till höger i spellistan.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck och håll ner  till höger om en låt och flytta den upp eller ner till den valda platsen.

Ta bort en spellista

1. I Ditt bibliotek , under Spellistor, trycker du på Redigera längst upp till höger.
  2. Tryck på  till vänster om spellistan.
  3. Tryck på Ta bort.

Du kan även trycka på  längst upp till höger i själva spellistan och välja Ta bort spellistan.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Obs! De här stegen avser Premium. Om du använder Spotify Free på mobilen, går du hit och bläddrar ned till ”Skapa och redigera en spellista”.

Skapa en spellista

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Spellistor.
  3. Tryck på Ny spellista  i det övre högra hörnet.
  4. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.
  5. Nu finns den i Ditt bibliotek.

Lägga till i spellistor

1. Tryck på  till vänster om en låt.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Tips: Har du slut på idéer på vad du ska lägga till? Tryck på LÄGG TILL LÅTAR högst upp i spellistan eller gå till Rekommenderade låtar längst ned i spellistan för förslag baserat på listans titel och aktuella låtlistor.

Redigera en spellista

Ta bort låtar:

1. Tryck på  i spellistans övre högra hörn.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck på  till vänster om låten.

Så här ändrar du ordning i låtlistan:

1. Tryck på  i spellistans övre högra hörn.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck och håll ner  till höger om en låt och flytta den upp eller ner till den valda platsen.

Ta bort en spellista

1. I Ditt bibliotek , under Spellistor, trycker du på  till höger om spellistans namn.
  2. Välj Ta bort spellistan.
  3. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Senast uppdaterad: 28 September 2018