Spellistor

En spellista är helt enkelt en samling låtar. Du kan skapa dina egna, dela dem och njuta av miljontals andra spellistor som skapats av Spotify, artister och andra lyssnare världen över.

Tips: Organisera musiken med spellistemappar.

Skapade för dig

De många spellistorna Spotify skapar bara för dig, som Discover Weekly och Release Radar, bygger på dina lyssningsvanor – vad du gillar, delar, sparar och hoppar över – samt på vanorna för personer med liknande smak.

På mobilen finns de i Hem

På desktopen finns de under DITT BIBLIOTEK, i Bara för dig till vänster.

Läs mer om Bara för dig-spellistor.

Skapade för alla

De här listorna skapas av musikexperter världen över och du hittar dem i Utforska på datorn eller Sök på mobilen. Vi har kategoriserat dem i Genrer och teman åt dig.

Vissa av spellistorna är anpassade, så du kanske ser andra låtar än andra gör. Om en spellista till exempel har ”sing along-hits” tar vi med låtar som du faktiskt kan texten till!

Skapa din egen

Välj din enhet nedan för mer information.

Skapa en spellista

1. Tryck på ditt bibliotek .
  2. Under Musik trycker du på Spellistor.
  3. Tryck på Skapa spellista.
  4. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.

Lägga till låtar och podcastavsnitt

När du har skapat en spellista trycker du på LÄGG TILL LÅTAR för att visa förslag. Svep åt höger eller sök för att hitta mer.

Så här lägger du till låtar senare:

1. Tryck på  (iOS)  (Android) på låten eller podcastavsnittet.
  2. Tryck på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Redigera en spellista

Tryck på (iOS)  (Android) på spellistan och sedan på Redigera spellista:

• Ta bort låtar eller podcastavsnitt med .
  • Ändra ordningen för låtar eller podcastavsnitt genom att trycka på, hålla ned och dra  (bara för Premium).

Ta bort en spellista

1. Tryck på  (iOS)  (Android) på spellistan.
  2. Tryck på Ta bort spellista.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Skapa en spellista

1. Klicka på Ny spellista i menyn till vänster.
  2. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA.

Tips: Anpassa listan med en omslagsbild och beskrivning.

Lägg till låtar

1. Högerklicka på en låt.
  2. Klicka på Lägg till i spellista.
  3. Välj en spellista.

Du kan även dra och släppa spår i spellistan.

Tips: Behöver du inspiration? Premium-prenumeranter får Rekommenderade låtar längst ned i varje spellista de skapar. Här föreslås låtar baserat på listans titel och aktuella låtlistor.

Redigera en spellista

Så här tar du bort en låt:

1. Högerklicka på den låt du vill ta bort:
  2. Välj Ta bort från den här spellistan.

Så här ändrar du ordningen för låtar:

1. Klicka och håll ned på en låt.
  2. Dra och släpp den till önskad plats.

Tips: Det finns fler sätt att ändra ordning i Sortera och filtrera.

Ta bort en spellista

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Klicka på Ta bort.

Tips: Har du raderat en spellista av misstag? Ta reda på hur du återställer den.

Behöver du inspiration?

Rekommenderade låtar längst ned på varje spellista du skapar. Här föreslås låtar baserat på låtar du redan har lagt till och spellistans titel.

Förslag på låtar

För: Gratis Spotify på mobil/surfplatta

Vi föreslår låtar och artister när du skapar och redigerar dina spellistor. Ju mer du lyssnar, desto bättre blir dina förslag.

Och om du har färre än 15 låtar i dina spellistor med Gillade låtar ger vi dig Extra låtar baserat på vad vi tror du gillar. Du kan ersätta dem genom att lägga till fler låtar. Tryck bara på  på det du gillar.

Senast uppdaterad: 17 Oktober 2019