Byta Premium-planer

Välj din plantyp för att se hur du byter till en ny plan.

Tips: Du behåller dina spellistor och din sparade musik oavsett vilken plan du byter till eller från.

1. Logga in på spotify.com/account.
  2. Gå till Din plan och klicka på ÄNDRA PLAN.
  3. Välj en plan.

Din fakturering och ditt konto ändras till den nya planen från nästa betalningsdatum.

1. Logga in på spotify.com/account.
  2. Gå till Din plan och klicka på ÄNDRA PLAN.
  3. Välj en plan.

Din fakturering och ditt konto ändras till den nya planen från nästa betalningsdatum.

Berätta för planmedlemmarna att de kommer att förlora Premium vid nästa betalningsdatum om de inte byter till en ny plan.

För närvarande måste du avbryta innan du kan byta. Vi arbetar på att göra det enklare, men under tiden kan du följa dessa steg:

1. Logga in på spotify.com/account
  2. Gå till Din plan och klicka på ÄNDRA PLAN.
  3. Bläddra till Spotify Free och klicka på AVBRYT PREMIUM.
  4. Fortsätt genom stegen till bekräftelsemeddelandet.
  5. När ditt konto har övergått till gratisversionen kan du prenumerera på valfri Premium-plan från www.spotify.com/premium.

Premium-partnerplaner

En del företag (t.ex. telefon- och internetleverantörer) erbjuder Premium som en del av sina egna planer.

Byt till en partnerplan

Om du prenumererar direkt hos oss måste du avbryta och vänta tills ditt konto går över till gratisversionen för att aktivera din partnerplan:

1. Logga in på spotify.com/account
  2. Gå till Din plan och klicka på ÄNDRA PLAN.
  3. Bläddra till Spotify Free och klicka på AVBRYT PREMIUM.
  4. Fortsätt genom stegen till bekräftelsemeddelandet.
  5. Vänta på att ditt konto går över till gratistjänsten vid nästa faktureringsdatum.
  6. När ditt konto har övergått till gratisversionen aktiverar du din partnerplan från partnerns webbplats.

Så här byter du från en partnerplan

Partnern hanterar din fakturering, så du måste först avbryta med dem och vänta tills ditt konto går över till gratisversionen för att prenumerera direkt hos oss:

1. Gå till partnerns webbplats för att avbryta din nuvarande Premium-plan.
    Tips: Du hittar deras uppgifter på din kontosida under Betalning.
  2. När ditt Spotify-konto övergår till gratisversionen kan du prenumerera på valfri Premium-plan från www.spotify.com/premium.

Finns det inget alternativ för att ändra din plan?

Det betyder att din plan är kopplad till en partner. För att byta måste du först avbryta, hitta partnerns kontaktlänk på din kontosida under Betalning

Om du betalar via iTunes följer du Apples instruktioner om att avsluta.