Spotify op TV

Je kunt Spotify rechtstreeks vanaf je tv afspelen of door je telefoon, tablet of desktop als afstandsbediening te gebruiken. (Popcorn is niet inbegrepen!)

Lees hieronder hoe je Spotify op de tv kunt afspelen.

Opmerking: voor sommige soorten verbindingen is Spotify Premium vereist.

Controleer of Spotify tussen de apps staat die bij je tv inbegrepen zijn. Als dit zo is, kun je Spotify rechtstreeks vanaf je afstandsbediening afspelen.

Ga naar Spotify Everywhere om te zien welke apparaten worden ondersteund of vraag het aan de fabrikant.

Maak je geen zorgen als je tv niet wordt vermeld. Zelfs bij oudere tv's is het mogelijk om je entertainmentsysteem te upgraden met een soundbar of een streamer die Spotify Connect ondersteunt.

Aan de slag

1. Download Spotify via je TV-app store.
  2. Log op een van deze drie manieren in om muziek af te spelen:
    • Met Spotify Connect.
    • Met je e-mailadres en wachtwoord voor Spotify.
      Opmerking: als je meestal inlogt met Facebook, gebruik dan in plaats daarvan Spotify Connect om je in te loggen.
    • Met een pincode. Selecteer INLOGGEN MET PINCODE.Ga op je telefoon of computer naar www.spotify.com/pair en voer de pincode in die je ziet op je scherm.

Je kunt op je tv naar Spotify luisteren door de Spotify-app op de telefoon als afstandsbediening te gebruiken.

Ga naar Spotify Connect voor meer informatie.

Met AirPlay kun je je iPhone, iPod touch, iPad of Mac gebruiken om Spotify af te spelen op Apple TV, luidsprekers compatibel met AirPlay of andere Macs.

Ga naar de ondersteuningssite van Apple TV voor hulp bij het installeren.

Bekijk Spotify Connect om je iPhone, iPod touch en iPad als afstandsbediening te gebruiken met je AirPlay-apparaat.

Met Google Chromecast kun je Spotify afspelen van je telefoon, tablet of webbrowser (alleen Chrome) naar een tv.

Ga naar de ondersteuningssite van Google Chromecast voor hulp bij het installeren.

Bekijk Spotify Connect om je telefoon of tablet als afstandsbediening te gebruiken op je Chromecast-apparaat.

Luister muziek terwijl je speelt of speel Spotify eenvoudigweg af op je tv met je PlayStation3™, PlayStation4™, Xbox One of Nvidia Shield.

Hulp nodig?

Zorg ervoor dat je Spotify en de software van je apparaten up-to-date zijn. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaten voor informatie over het bijwerken van de softwareversie.

Als je problemen ondervindt, bekijk dan Ik kan Spotify niet op mijn tv afspelen

Lees andere artikelen op onze ondersteuningssite voor hulp bij je Spotify-account en -abonnementen, offline luisteren of als je geen muziek kunt afspelen.