Spotify op tv

Je kunt Spotify rechtstreeks vanaf je tv afspelen of door je telefoon, tablet of desktop als afstandsbediening te gebruiken.

Ga naar de app store op je tv en zoek naar Spotify om te zien of je tv de Spotify-app ondersteunt. Als je tv er niet bij staat, kun je deze upgraden met een soundbar of streamer die Spotify Connect ondersteunt.

Ga voor meer informatie over de soorten apparaten waarop Spotify beschikbaar is naar Spotify Everywhere

Aan de slag

1. Download Spotify via je de app store van je tv.
  2. Log in op een van deze drie manieren om muziek af te spelen:
    • Met Spotify Connect.
    • Met je e-mailadres en wachtwoord voor Spotify.
      Opmerking: als je meestal met Facebook inlogt, gebruik dan in plaats daarvan Spotify Connect om in te loggen.
    • Met een pincode. Selecteer INLOGGEN MET PINCODE. Ga op je telefoon of computer naar www.spotify.com/pair en voer de pincode in die je ziet op je scherm.

Je kunt op je tv naar Spotify luisteren door de Spotify-app op je telefoon als afstandsbediening te gebruiken.

Ga naar Spotify Connect voor meer informatie.

4e generatie en later

Je kunt de Spotify-app direct vanuit de App Store op je Apple TV downloaden.

Bekijk Spotify Connect om je iPhone, iPod touch en iPad als afstandsbediening te gebruiken met je Apple TV.

1e-3e generatie

Met AirPlay kun je je iPhone, iPod touch, iPad of Mac gebruiken om Spotify af te spelen op Apple TV, luidsprekers die compatibel zijn met AirPlay of andere Macs.

Met Google Chromecast kun je Spotify via je telefoon, tablet, desktop of webbrowser afspelen op een tv.

Ga naar de ondersteuningsite van Google Chromecast voor hulp bij het installeren.

Bekijk Spotify Connect om je telefoon of tablet als afstandsbediening te gebruiken op je Chromecast-apparaat.

Luister muziek terwijl je speelt of speel Spotify af op je tv met je PlayStation 3™, PlayStation 4™, Xbox One of Nvidia Shield.

Hulp nodig?

Zorg ervoor dat je Spotify en de software van je apparaten up-to-date zijn. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaten voor informatie over het bijwerken van de softwareversie.

Als je problemen ondervindt, bekijk dan Ik kan Spotify niet op mijn tv afspelen

Lees andere artikelen op onze ondersteuningspagina voor hulp met je Spotify-accountbetalingen, offline luisteren of als je geen muziek kunt afspelen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 25 september, 2020