Expliciete inhoud

Spotify bevat expliciete content, omdat we het aanbieden zoals de artiest het wil laten horen. Let op het label EXPLICIET of E -tags bij releases.

Opmerking: we kunnen niet alle expliciete content labelen, omdat we afhankelijk zijn van informatie die we ontvangen van de rechtenhouders.

Expliciete inhoud filteren

Kies je apparaat om alles met het label expliciet toe te staan of te blokkeren.

Opmerking: de instellingen voor expliciete inhoud zijn niet van toepassing als je Spotify Connect gebruikt om muziek af te spelen op een ander apparaat.

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Expliciete inhoud.
  4. Schakel Expliciete inhoud toestaan uit.

Alles met het label expliciet wordt nu grijs weergegeven. Je kunt deze inhoud niet afspelen en de inhoud wordt automatisch overgeslagen.

Opmerking: de instellingen voor expliciete inhoud zijn niet van toepassing als je Spotify Connect gebruikt om muziek af te spelen op een ander apparaat.

1. Klik op  in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
  2. Schakel onder Expliciete inhoud de optie Het afspelen van Expliciete inhoud toestaan uit.

Nummers die zijn gemarkeerd als expliciet worden nu grijs weergegeven. Je kunt deze niet afspelen en ze worden automatisch overgeslagen.

Expliciet filter op Premium Family

Als je beheerder bent van een Premium Family-abonnement, dan kun je alles met een expliciet label toestaan of blokkeren voor andere leden in het abonnement.

1. Log in op je Premium Family-pagina.
  2. Klik op het lid voor wie je inhoud wilt filteren.
  3. Schakel Expliciete inhoud verwijderen in.

Gecensureerde versies vinden

Je kunt ook gecensureerde versies zoeken van alles wat gemarkeerd is met de tag expliciet.

Opmerking: mogelijk bestaat van sommige releases met expliciete content geen gecensureerde versie.

Zoek op titel van een nummer om versies zonder de tag expliciet te vinden.

1. Scrol op een albumpagina omlaag naar de onderkant van de lijst met nummers.
  2. Rechtsonder vind je meer releases van hetzelfde album.

Opmerking: als je deze optie niet ziet, bestaan er geen andere versies van het album op Spotify.

Je kunt ook op titel van een nummer zoeken om versies zonder de tag expliciet te vinden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 29 april, 2021