Expliciete inhoud

We laten je muziek luisteren zoals de artiest het heeft bedoeld. Dit betekent dat de muziek soms expliciete inhoud kan bevatten. Let op het label EXPLICIET dat bij releases wordt weergegeven.

Opmerking: onze labels voor expliciete inhoud worden toegepast op basis van informatie die we ontvangen van de rechtenhouders. We kunnen niet garanderen dat alle expliciete inhoud als zodanig wordt gemarkeerd.

Expliciete inhoud filteren

Kies je apparaat om alles met het label expliciet toe te staan of te blokkeren.

Opmerking: de instellingen voor expliciete inhoud zijn niet van toepassing als je Spotify Connect gebruikt om muziek af te spelen op een ander apparaat.

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Expliciete inhoud.
  4. Schakel Expliciete inhoud toestaan uit.

Alles met het label expliciet is wordt nu grijs weergegeven. Je kunt deze inhoud niet afspelen en de inhoud wordt automatisch overgeslagen.

Opmerking: de instellingen voor expliciete inhoud zijn niet van toepassing als je Spotify Connect gebruikt om muziek af te spelen op een ander apparaat.

1. Klik rechtsboven op  en selecteer Instellingen.
  2. Schakel onder Expliciete inhoud de optie Het afspelen van Expliciete inhoud toestaan uit.

Nummers die zijn gemarkeerd als expliciet worden nu grijs weergegeven. Je kunt deze niet afspelen en ze worden automatisch overgeslagen.

Expliciet filter op Premium Family

Als je beheerder bent van een Premium Family-abonnement, dan kun je alles met een expliciet label toestaan of blokkeren voor andere leden in het abonnement.

1. Log in op je Premium Family-pagina.
  2. Klik op het lid voor wie je inhoud wilt filteren.
  3. Schakel Expliciete inhoud verwijderen in.

Gecensureerde versies vinden

Je kunt ook gecensureerde versies zoeken van nummers die zijn gemarkeerd als expliciet. Kies je apparaat om te ontdekken hoe het werkt:

Zoek op titel van een nummer om versies zonder het label expliciet te vinden.

Opmerking: van sommige muziek met expliciete inhoud is mogelijk geen gecensureerde versie beschikbaar.

1. Scrol op een albumpagina omlaag naar de onderkant van de lijst met nummers.
  2. Rechtsonder vind je meer releases van hetzelfde album.

Opmerking: als je deze optie niet ziet, zijn er momenteel geen andere versies van het album op Spotify beschikbaar.
  3. Kies een versie van het album zonder het label EXPLICIET.

Je kunt ook de titel van het nummer in de zoekbalk invoeren om versies te vinden die niet als expliciet zijn gemarkeerd.

Voor het laatst bijgewerkt op: 2 februari, 2021