Spotify Connect

Luister via speakers, op tv's en andere apparaten door je Spotify-app als afstandsbediening te gebruiken met Spotify Connect.

Ga naar Spotify Gear om te zien welke apparaten compatibel zijn. Als je apparaat er niet tussen staat, kun je het ook aan de fabrikant vragen.

Aan de slag

Zorg er eerst voor dat:

• Alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Je Spotify-app up-to-date is.
  • De software van alle apparaten up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over het bijwerken van de softwareversie.

Vervolgens selecteer je het apparaat waarop de app is geïnstalleerd.

1. Open Spotify en speel een nummer af.
  2. Klik op Verbinden met een apparaat  rechtsonderin.
  3. Selecteer het apparaat waarop je wilt afspelen.

Tip: je kunt ook Spotify Connect op de web player gebruiken.

1. Open Spotify en speel een nummer af.
  2. Tik op Beschikbare apparaten onder in het scherm.
  3. Tik op het apparaat waarop je wilt afspelen.

Zie je het gewenste apparaat niet in de apparatenlijst?

Het kan ook helpen om de instelling Alleen lokale apparaten weergeven uit te schakelen. De app zoekt dan ook naar apparaten die met een ander netwerk zijn verbonden. Dat gaat als volgt:

1. Tik op Home .
    Heb je Premium? Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Apparaten.
  4. Schakel Alleen lokale apparaten tonenuit en probeer Connect opnieuw.

Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify op verschillende apparaten af te spelen: