Bekijk onze hulp op Twitter of Facebook:

TwitterFacebook

Playlists creëren

Maak een playlist voor je huisdier, een roadtrip, een sportschoolsessie… wat je maar wilt!

Kies je apparaat om te zien hoe je playlists creëert, bewerkt en verwijdert.

Een playlist maken

1. Tik op Bibliotheek .
  2. Tik bovenaan op .
  3. Geef je playlist een naam en tik op CREËREN.
  4. Tik op NUMMERS TOEVOEGEN of kies uit onze aanbevelingen.

Toevoegen aan een playlist

Tik nadat je een playlist hebt gecreëerd op NUMMERS TOEVOEGEN voor suggesties. Veeg naar rechts of Zoek voor meer.

Of voeg later wat aan de playlist toe:

1. Tik bij wat je wilt toevoegen op  (iOS) of  (Android).
  2. Tik op Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Een playlist bewerken

Tik op (iOS) of  (Android) op de playlist en vervolgens op Bewerken:

• Verwijder met .
  • Om de volgorde te wijzigen, tik je op . Houd vast en versleep (alleen Premium).

Een playlist verwijderen

1. Tik op  (iOS) of  (Android) in de playlist.
  2. Tik op Playlist verwijderen.

Een playlist maken

1. Klik op Playlist creëren in het menu aan de zijkant.
  2. Bewerk de naam en andere gegevens.
  3. Klik op OPSLAAN.

Tip: je kunt ook de sneltoetsen van je toetsenbord gebruiken: Cmd + N (voor Mac) of Ctrl + N (voor Windows).

Toevoegen aan een playlist

1. Klik met de rechtermuisknop op wat je wilt toevoegen.
  2. Klik op Toevoegen aan playlist.
  3. Selecteer een playlist.

Je kunt nummers ook naar een playlist slepen.

Tip: na het maken van een playlist kun je er met de rechtermuisknop op klikken en Vergelijkbare playlist creëren selecteren. Zo kun je snel je verzameling opbouwen en tegelijk wat afwisseling toevoegen.

Een playlist bewerken

Een nummer verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het nummer dat je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen uit deze playlist.

Als je de volgorde van nummers wilt wijzigen, sleep je ze naar de gewenste positie.

Een playlist verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op de playlist.
  2. Klik op Verwijderen.

Heb je wat inspiratie nodig?

Bekijk de Aanbevolen nummers onderaan elke playlist die je creëert. Dit zijn voorgestelde nummers op basis van wat je al hebt toegevoegd en de naam van de playlist.

Voorgestelde nummers

Voor: Spotify Free op je mobiel/tablet

Wij raden nummers en artiesten aan terwijl jij je playlists creëert en bewerkt. Hoe meer je luistert, hoe beter de suggesties worden.

Als je minder dan 15 nummers in je playlists met Gelikete nummers hebt staan, geven we je bovendien Extra nummers op basis van wat wij denken dat je leuk zult vinden. Je kunt deze nummers vervangen door er zelf meer toe te voegen. Hiervoor hoef je alleen maar te tikken op  bij alles wat je leuk vindt.

Voor het laatst bijgewerkt op: 29 november, 2021