Richtlijnen voor gebruikersafbeeldingen van profielen en playlists

Je kunt Spotify personaliseren door je eigen playlistafbeeldingen en -omschrijvingen te maken en door je eigen profielfoto te uploaden.

Spotify is echter geen platform dat is bedoeld voor het promoten van haat, misbruik of illegaal gedrag. 

In deze richtlijnen leggen we uit welke typen afbeeldingen en aantekeningen we niet toestaan.

Intellectueel eigendom en privacy 

Je mag geen afbeeldingen uploaden die het auteursrecht, handelsmerken of persoonlijke afbeeldingsrechten schenden.

  • Auteursrecht - de meeste landen hanteren wetten met betrekking tot auteursrecht om origineel werk en creaties (boeken, muziek, kunst etc.) van mensen te beschermen.  In het algemeen beschermt auteursrecht geen ideeën of feiten, maar in sommige gevallen beschermt het originele woorden of afbeeldingen die worden gebruikt om een idee uit te drukken. Bekijk voor uitgebreidere informatie over landspecifieke wetten over auteursrecht de wereldwijde directory van WIPO.
  • Handelsmerk- een handelsmerk is een woord, slogan, symbool of ontwerp (logo, merk- of bedrijfsnaam) dat de producten/services die worden aangeboden door de ene entiteit onderscheidt van die van een andere entiteit. In het algemeen zijn wetten met betrekking tot handelsmerken bedoeld om verwarring bij consumenten over de herkomst van de partij die services aanbiedt te voorkomen.
  • Persoonlijke afbeelding - persoonlijke rechten of publiciteitsrechten beschermen een individu tegen ongeautoriseerd openbaar of commercieel gebruik van hun naam, afbeelding, persoonlijkheid of overeenkomstige zaken. Dit komt erop neer dat je geen afbeelding van iemand mag plaatsen zonder instemming van deze persoon.

Verboden inhoud 

Hier zijn enkele soorten inhoud die we niet toestaan. 

Opmerking: we hebben een grote community met leden uit verschillende landen, van verschillende culturen en met verschillende achtergronden. Iets dat jij onaangenaam vindt, is dus niet vanzelfsprekend in strijd met onze Richtlijnen.

  • Naaktheid, pornografie en andere seksueel getinte inhoud is niet toegestaan op Spotify. 
  • Beelden van seksueel misbruik van kinderen en pedofilie - Spotify hanteert een zero tolerance-beleid voor inhoud waarin minderjarigen seksueel worden uitgebuit of worden geseksualiseerd. Na het plaatsen, delen of downloaden van afbeeldingen van deze aard wordt je account opgeschort en meldt Spotify dergelijke inhoud zoals wettelijk verplicht. 
  • Haatdragende inhoud en afbeeldingen - we staan geen inhoud toe die haat of geweld bevordert, bepleit of oproept.
  • Intimidatie - pesten of intimidatie van een individu of groep is niet toegestaan op de service.  
  • Buitensporig gewelddadige inhoud - we willen dat je jezelf kunt uiten, maar buitensporig gewelddadige inhoud is op Spotify niet toegestaan.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12 augustus, 2021

Was dit artikel nuttig?