Warning:

De wachttijd voor een adviseur is langer dan normaal.

Via onze supportwebsite of de helppagina's van de community (uitsluitend in het Engels) vind je misschien sneller een oplossing.

Fri, 14 Aug 2026 23:05:24 GMT

Je account sluiten en je gegevens verwijderen

Als je je Premium-abonnement wilt opzeggen, kun je overschakelen naar het Spotify Free-abonnement. Je hoeft dan niets meer te betalen. Je kunt dan nog steeds in de Shuffle-modus naar muziek luisteren, maar dan met reclames tussendoor.

Klik op de volgende link als je je account wilt sluiten en je gegevens definitief wilt verwijderen van alle Spotify-apps en -services.

Opmerking: Als je je account sluit en je gegevens verwijdert, heb je geen toegang meer tot je gekochte luisterboeken of tickets voor live-evenementen.

Je account herstellen

Nadat je je account hebt gesloten, e-mailen we je een link waarmee je je account binnen 7 dagen opnieuw kunt activeren.

Na die 7 dagen kunnen we je account niet opnieuw activeren en wordt het verwijderingsproces van je gegevens in gang gezet. Je kunt altijd een nieuw account aanmaken.

Opmerking: 14 dagen nadat je je account hebt gesloten, kun je hetzelfde e-mailadres gebruiken om een nieuw account te maken.

Was dit artikel nuttig?