Denk je dat je account is gehackt?

Ons platform en de gegevens van onze gebruikers zijn volledig beveiligd, maar soms kan er door een inbreuk op een andere service iemand anders inloggen op je Spotify-account.

De volgende situaties kunnen hierop wijzen:

• Je wachtwoord werkt niet meer
  • Je e-mailadres is veranderd
  • Er zijn playlists toegevoegd of verdwenen
  • Onlangs afgespeeld ziet er vreemd uit
  • Er wordt muziek afgespeeld terwijl jij die niet bedient
  • Je abonnement is gewijzigd
  • Het Facebook-profiel van iemand anders is aan je Spotify-account gekoppeld
  • Je ontvangt e-mails over inlogpogingen die je niet herkent

Wees gerust: je financiële en beveiligingsgegevens blijven altijd veilig.

Geen toegang tot je account?

Neem contact met ons op en we helpen je om je account te beveiligen.

Klik op Inloggen op ons contactformulier en daarna op Iemand heeft mijn account overgenomen.

Nog steeds toegang tot je account?

Volg gewoon deze stappen om je account te beveiligen.

1. Stel je wachtwoord opnieuw in

Open de link om je wachtwoord opnieuw in te stellen in een privé-/incognitovenster en kies een sterk wachtwoord dat je nog niet eerder hebt gebruikt.

Je wachtwoord opnieuw instellen

Wijzig het wachtwoord voor elke service die aan je account is gekoppeld, zoals je e-mailadres, Facebook of Apple.

Tip: controleer de beveiliging van je Facebook.

2. Meld je overal af

Log in op je accountpagina, scrol omlaag en selecteer OVERAL UITLOGGEN.

Naar je accountpagina

3. Controleer koppelingen met derde partijen

Ga op je accountpagina naar Apps om te bekijken wat er aan je account gekoppeld is. Je kunt het beste voor alle koppelingen TOEGANG VERWIJDEREN kiezen om de beveiliging van je account te waarborgen (je kunt ze later opnieuw koppelen).

Ga ook naar de instellingen van de desktop-app van Spotify om te bekijken of er Facebook-accounts gekoppeld zijn onder Sociaal. Als dat zo is, klik dan op VERBINDING MET FACEBOOK VERBREKEN om deze te verwijderen. Als het je eigen Facebook-account is, wijzig dan eerst het wachtwoord ervan voordat je het opnieuw koppelt.

4. Log opnieuw in en blijf beschermd

Je kunt nu opnieuw op al je apparaten inloggen en apps en diensten opnieuw koppelen.

De beveiliging van je account loopt vooral risico door inbreuk op andere diensten. Je kunt voorkomen dat dit nog eens gebeurt door een sterk wachtwoord te gebruiken dat je niet op andere diensten gebruikt.

Tip: Lees meer over hoe je je account beschermt.

Ben je iets kwijt?

We kunnen je helpen bij het beveiligen en herstellen van alles wat verloren is gegaan in je account.

Klik op Inloggen op ons contactformulier en daarna op Iemand heeft mijn account overgenomen.

Tip: Maak een schermafbeelding van je Spotify-betaling of bankafschrift. We hebben dit mogelijk nodig voor beveiligingsdoeleinden (zorg dat je volledige creditcardnummer, de verloopdatum of driecijferige code niet zichtbaar is op de schermafbeelding).

Voor het laatst bijgewerkt op: 14 april, 2021