Bekijk onze hulp op Twitter of Facebook:

TwitterFacebook

Offline luisteren

Neem je muziek en podcasts mee naar plekken zonder internet.

• Met Premium kun je albums, playlists en podcasts downloaden
  • Met de gratis versie van Spotify kun je podcasts downloaden

Je kunt tot 10.000 nummers downloaden op maximaal 5 verschillende apparaten.

Opmerking: je dient ten minste één keer per 30 dagen online te komen om je downloads te behouden. Op die manier kan Spotify afspeelgegevens verzamelen om artiesten te compenseren.

Zo kun je downloaden

1. Ga als je online bent naar wat je wilt downloaden.
    Opmerking: je kunt geen afzonderlijke nummers downloaden, maar je kunt ze wel in een playlist zetten en die vervolgens downloaden.
  2. Tik op  om te downloaden.
    Op Android tik je op Downloaden op .

Een groene pijl  geeft aan dat de download succesvol was.

Downloads worden opgeslagen in je Bibliotheek.

Mobiele data besparen

Je kunt standaard niet downloaden zonder wifi. Dit betekent dat je mobiele data niet wordt gebruikt om te downloaden.

Zo kun je toestaan dat er wordt gedownload met je mobiele data:

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Geluidskwaliteit.
  4. Ga naar Downloaden om daar Downloaden via mobiel in te schakelen .

Tip: we raden je aan om te downloaden via wifi om mobiele datakosten te voorkomen.

1. Ga als je online bent naar de playlist die je wilt downloaden.
  2. Schakel Downloaden in .

Een groene pijl  geeft aan dat de download is gelukt.

Downloads worden opgeslagen in je Bibliotheek.

Offline modus inschakelen

Downloads worden automatisch afgespeeld als je je internetverbinding kwijtraakt, maar je kunt de offline modus gebruiken om altijd alleen je downloads af te spelen.

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Afspelen.
  4. Schakel Offline modus in.

Alles wat je niet hebt gedownload, is nu grijs en niet beschikbaar.

1. Open Spotify.
  2. Voor Mac: klik in het Apple-menu boven in het scherm op Spotify
    Voor Windows: klik op Bestand in het Windows-menu boven in het scherm.
  3. Selecteer Offline modus.

Alles wat je niet hebt gedownload, is nu grijs en niet beschikbaar.

Mislukt het downloaden?

Zorg ervoor dat je apparaat juist is ingesteld om te downloaden:

• Controleer of het apparaat niet in slaapstand staat
  • Controleer of je internetverbinding hebt
  • Zorg ervoor dat je genoeg opslagruimte hebt
    Tip: we raden ten minste 1 GB aan vrije opslag aan

Worden downloads niet afgespeeld?

Controleer de status van je download naast het nummer of de playlist:

Status van je download Wat je moet doen

Download voltooid

Start de app opnieuw op.

Je kunt ook offline modus aanzetten, zodat pogingen om verbinding te maken geen problemen opleveren.

of

Download mislukt

Bekijk "Niet aan het downloaden?"

Als dat niet werkt, installeer de app dan opnieuw.

Opmerking: je moet je muziek opnieuw downloaden nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd.

Downloads verwijderd?

Je kunt je downloads kwijtraken als:

• Je niet ten minste één keer per 30 dagen online komt
  • Je de app opnieuw installeert
  • Je op meer dan 5 apparaten downloadt
    Opmerking: downloads worden verwijderd van het apparaat dat je recent het minst hebt gebruikt

Als deze redenen niet van toepassing zijn, zorg er dan voor dat je apparaat je downloads kan behouden:

• Zorg ervoor dat je Spotify-app up-to-date is
  • Als je apparaat over een SD-kaart beschikt, zorg er dan voor dat deze goed werkt

Voor het laatst bijgewerkt op: 12 augustus, 2021