Sorteren en filteren

Sorteer en filter om muzieklijsten en podcasts beter te bekijken.

Met Filteren kun je een specifieke lijst zoeken of alleen downloads weergeven.

Met Sorteren kun je lijsten in een bepaalde volgorde bekijken, bijvoorbeeld:

• Onlangs afgespeeld
  • Onlangs toegevoegd
  • Alfabetisch

Opmerking: de opties voor sorteren en filteren variëren afhankelijk van wat je aan het sorteren bent.

Kies je apparaat hieronder om te weten hoe je kunt sorteren en filteren.

Je Bibliotheek sorteren en filteren

• Kies bovenaan een filter (bijv. Playlists) of tik op  om in je verzameling te zoeken
  • Tik op  om de manier waarop items worden weergegeven te wijzigen
  • Om een item bovenin vast te zetten, tik erop en houd vast
  • Om te schakelen tussen raster- of lijstweergave, tik op   /

Playlists sorteren en filteren

1. Tik op de playlist.
  2. Trek omlaag en laat los om Filters en  bovenin weer te geven.
  3. Tik op Filters om opties te sorteren of op  om te zoeken.

Opmerking: voor playlists in Android, tik op  Sorteren en Filteren om opties te vinden.

Filteren

Om je verzameling te filteren tik op  bovenaan de lijst en voer een zoekterm in.

Tip: je kunt ook de sneltoetsen van je toetsenbord gebruiken:

• Cmd-F (voor Mac)
  • Ctrl-F (voor Windows)

Sorteren

Om te kiezen hoe je items worden weergegeven, tik op  bovenaan de lijst.

Je kunt ook sorteren door op een kolomkop te klikken. Bijvoorbeeld:

• Klik op TITEL/ARTIEST of op ALBUM om alfabetisch te sorteren
  • Klik op DATUM TOEGEVOEGD
  • Klik op om op duur van het nummer te sorteren

Tip: wijzig de venstergrootte van de app om meer kolommen te zien.

Klik nogmaals op de kolom om de volgorde om te draaien.

Aangepaste volgorde instellen

Je hebt de desktop-app nodig om een aangepaste volgorde in te stellen, maar die wordt dan wel op alle apparaten weergegeven.

Je kunt een aangepaste volgorde instellen voor:

• Nummers in playlists die jij hebt gecreëerd
  • Hoe al je playlists worden weergegeven

Sleep ze gewoon naar de gewenste positie.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12 augustus, 2021