Opslaginformatie

Spotify gebruikt het geheugen  van je apparaat om:

• Delen van muziek en podcasts als cache te bewaren, zodat ze kunnen worden afgespeeld zonder te haperen
  • Gedownloade muziek en podcasts te bewaren om offline af te spelen

We raden aan om minimaal 1 GB vrij geheugen op je apparaat te hebben voor Spotify.

Geheugengebruik beheren

Om ruimte vrij te maken of veelvoorkomende problemen op te lossen, kun je je cache leegmaken of beheren waar je downloads worden opgeslagen.

Kies je apparaat om te zien hoe je het geheugengebruik beheert.

Je cache wissen

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Opslag.
  4. Tik op Cache wissen.

Opslaan van downloads

Op iPhone slaat Spotify downloads in een gecodeerde vorm op in het opslaggeheugen van je apparaat.

Als je meer ruimte nodig hebt voor een nieuwe download, maakt iOS automatisch ruimte vrij door ongebruikte opgeslagen gegevens te verwijderen.

Als er geen opgeslagen gegevens meer kunnen worden verwijderd, kun je ruimte vrijmaken door gedownloade nummers handmatig te verwijderen.

Je cache wissen

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Cache verwijderen onder Opslag.

Opslaan van downloads

Als je Android-apparaat een externe SD-kaart heeft, kun je daar je downloads opslaan in plaats van in het interne geheugen van het apparaat.

Tip: zorg ervoor dat je SD-kaart minimaal 1 GB aan beschikbare ruimte heeft. De optie voor opslag wordt alleen weergegeven als je SD-kaart beschikbaar en toegankelijk is.

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Overig en vervolgens op Opslag.
  4. Selecteer de locatie waar je je downloads wilt opslaan.
  5. Tik op OK.

De overdracht neemt enkele minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van je bibliotheek. Tijdens de overdracht kun je gewoon luisteren, maar Spotify start daarna opnieuw op.

Je cache wissen

1. Klik op  in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
  2. Blader omlaag en klik op GEAVANCEERDE INSTELLINGEN WEERGEVEN.
  3. Scrol naar beneden naar Opslag offline nummers om te zien waar je cache opgeslagen is.
    Tip: klik op LOCATIE WIJZIGEN om je cache ergens anders op te slaan.
  4. Ga naar die map op je computer.
  5. Selecteer alle bestanden in die map en verwijder ze.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12 augustus, 2021