Audiokwaliteit

Spotify heeft een reeks opties voor audiokwaliteit die geschikt zijn voor jouw apparaat, abonnement en voorkeuren.

Audiokwaliteit

Spotify Free Spotify Premium
Web Player AAC 128 kbit/s AAC 256 kbit/s

Desktop, mobiel en tablet

Automatisch: Afhankelijk van je netwerkverbinding

Laag: Ongeveer gelijk aan 24 kbit/s

Normaal: Ongeveer gelijk aan 96 kbit/s

Hoog: Ongeveer gelijk aan 160 kbit/s

Automatisch: Afhankelijk van je netwerkverbinding

Laag: Ongeveer gelijk aan 24 kbit/s

Normaal: Ongeveer gelijk aan 96 kbit/s

Hoog: Ongeveer gelijk aan 160 kbit/s

Heel hoog: Ongeveer gelijk aan 320 kbit/s

Podcastkwaliteit

Podcastkwaliteit is op alle apparaten ongeveer gelijk aan 96 kbit/s, met uitzondering van de Web Player die 128 kbit/s heeft.

Als je de audiokwaliteit op mobiel/tablet naar laag wijzigt, zal de podcastkwaliteit verlagen naar ongeveer 24 kbit/s.

Audiokwaliteit wijzigen

Verhoog de audiokwaliteit om fijnere details te horen of zet hem lager om data te besparen.

Opmerking: Je kunt de audio-instellingen niet wijzigen als je Spotify Connect gebruikt om af te spelen op een ander apparaat.

Je kunt verschillende instellingen hebben voor online luisteren met wifi of met mobiele data (streamingkwaliteit).

Je kunt ook je downloadkwaliteit kiezen.

Hogere streamingkwaliteit verbruikt meer data en hogere downloadkwaliteit verbruikt meer ruimte.

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer onder Audiokwaliteit je voorkeursinstellingen.

Kwaliteit automatisch aanpassen

De app past je audiokwaliteit standaard aan om muziek af te spelen zonder te haperen. Als je dit wilt uitschakelen, zet je Kwaliteit automatisch aanpassen uit

1. Klik rechtsboven op  en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer onder Audiokwaliteit je voorkeursinstellingen.

Kwaliteit automatisch aanpassen

De app past je audiokwaliteit standaard aan om muziek af te spelen zonder te haperen. Als je dit wilt uitschakelen, zet je Kwaliteit automatisch aanpassen uit

Het is niet mogelijk om de audiokwaliteit op de web player aan te passen. Download de app voor meer functies!

Voor het laatst bijgewerkt op: 7 juli, 2021