Spotify ei toimi

Jos Spotify ei toimi oikein tai jos toistossa tai itse sovelluksessa on ongelmia, voit kokeilla seuraavia vianmäärityskeinoja:

• Käynnistä Spotify-sovellus uudelleen.
  • Kirjaudu ulos ja sen jälkeen takaisin sisään.
  • Varmista, että sovellus on päivitetty uusimpaan versioon.
  • Sulje kaikki sovellukset, joita et käytä.
  • Asenna sovellus uudelleen.
    Huomautus: Offline-kuunteluun ladatut kappaleet on ladattava uudelleen, kun asennat sovelluksen uudelleen.
  • Tarkista, ettei sovellusta ole asetettu offline-tilaan.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri internetyhteyttä. Jos se ratkaisee ongelman, katso lisätietoja alta kohdasta Tarkista internetyhteys.
  • Yritä toistaa kappaleita eri laitteella tai verkkosoittimen kautta. Jos se ratkaisee ongelman, vika saattaa olla itse laitteessa, jolla yritit ensin kuunnella sisältöä:
    • Tarkista, että laitetta tuetaan ja että sen päivitykset ovat ajan tasalla.
    • Laitteessa on oltava vähintään 250 Mt vapaata muistia. Tarpeettomat tiedostot ja sovellukset kannattaa poistaa.
    • Tarvittaessa laitteen valmistaja voi auttaa perehtymään tarkemmin ongelman syyhyn.
    • Jos kuuntelet musiikkia tietokoneella, tarkista, ettei palomuuri estä Spotifyn yhteyttä.
  • Tarkista Twitteristä (@SpotifyStatus), onko palvelussa parhaillaan ongelmia.

Vinkki: Suosittelemme, että Spotifyta käytetään Wi-Fi-yhteyden välityksellä tuetulla laitteella, jossa on vähintään 250 Mt vapaata muistia.

Eikö tästä ollut apua?

Seuraavat ongelmat saattavat kieliä yhteysongelmasta:

• Kaikki kappaleet ovat harmaana.
  • Mitään ei tapahdu, kun painat toistopainiketta tai yrität käyttää sovelluksen ominaisuuksia.
  • Näet virheviestin Spotify on offline-tilassa tai Ei internetyhteyttä.

Näiden ohjeiden pitäisi korjata asia:

• Sammuta laitteen Wi-Fi-yhteys. Odota 30 sekuntia ja käynnistä se sitten uudelleen. Jos tästä ei ollut apua, yritä käynnistää reititin uudelleen.
  • Jos käytät mobiilidataa, tarkista, ettei datakatto ole tullut vastaan. Suosittelemme käyttämään Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatan sijaan aina, kun se on mahdollista.
  • Varmista, ettei Spotify ole offline-tilassa. Näet tämän sovelluksen asetuksista Toisto-kohdan alta.
  • Jos käytät palomuuria, varmista, että Spotify on määritetty poikkeukseksi sen asetuksissa.
  • Jotkin julkiset tai jaetut verkot (esim. kouluissa tai työpaikoilla) voivat rajoittaa pääsyä tiettyihin palveluihin. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä verkon ylläpitäjään.
  • Mikäli mahdollista, yritä käyttää eri Wi-Fi-yhteyttä. Jos sovellus toimii eri yhteydellä, voit jatkaa selvitystä ottamalla yhteyttä alkuperäisen Wi-Fi-yhteyden palveluntarjoajaan.

Jos musiikki näyttää soivan, muttet kuule mitään, toimi näin:

• Varmista, että laitteesi ääniasetuksista on valittu oikea äänilähtö. Saat apua ääniasetusten määrittämiseen laitteesi käyttöoppaasta tai valmistajalta.
  • Tarkista, että äänentoistolaitteesi toimii kunnolla. Voit tarkistaa asian toistamalla ääntä jostain muusta lähteestä kuin Spotifysta.
  • Tietokoneiden kohdalla kannattaa tarkistaa, että äänikortin ajuriohjelmisto on ajan tasalla. Saat tähän apua laitteesi käyttöoppaasta tai valmistajalta.
  • Tarkista, ettei se laite, jolla haluat kuunnella musiikkia, ohjaakin toistoa eri laitteelle Spotify Connectin, Bluetoothin tai muun langattoman yhteyden kautta.

Jos tarvitset lisää apua, tarkista, miten voit ratkoa latauksiin, paikallisiin tiedostoihin tai verkkosoittimeen liittyviä ongelmia.

Päivitetty viimeksi 26. syyskuuta 2019