Kupowanie czasu słuchania audiobooków

Osoby korzystające z wybranych planów Premium otrzymują określoną liczbę godzin, którą mogą przeznaczyć w każdym miesiącu na słuchanie audiobooków z katalogu subskrybenta (patrz tabela poniżej).

Aby zyskać więcej czasu na słuchanie audiobooków:

  • Subskrybuj Audiobooki+
  • Wykup jednorazowe doładowanie

Uwaga: członkowie planów Family i Duo muszą poprosić właściciela planu o czas słuchania audiobooków za pośrednictwem dodatku „Audiobooki+ dla członków planu” lub doładowania.

Płatność

Wymagania dotyczące planu

Wygaśnięcie godzin

Godziny w ramach planu

Co miesiąc (w ramach Spotify Premium)

  • Premium Individual
  • Premium Family (wyłącznie dla właścicieli planów)
  • Premium Duo (wyłącznie dla właścicieli planów)

Odnawia się co miesiąc.

Używane w pierwszej kolejności.

Audiobooki+

Miesięcznie

  • Premium Individual
  • Premium Family (wyłącznie dla właścicieli planów)
  • Premium Duo (wyłącznie dla właścicieli planów)
  • Spotify Free

Odnawia się co miesiąc.

Do wykorzystania po wyczerpaniu godzin z planu.

Audiobooki+ dla członków planu

Miesięcznie

  • Premium Family (wyłącznie dla członków planu)
  • Premium Duo (wyłącznie dla członków planu)

Odnawia się co miesiąc.

Doładowanie

Jednorazowo

  • Premium Individual
  • Premium Family (wszystkie osoby dołączone do planu)
  • Premium Duo (wszystkie osoby dołączone do planu)

Ważne przez 12 miesięcy od daty zakupu.

Do wykorzystania po wyczerpaniu godzin z planu i godzin z dodatku Audiobooki+.

Audiobooki+

Audiobooki+ to automatycznie odnawiana subskrypcja, która każdego miesiąca zapewnia godziny słuchania audiobooków.

Jest ona dostępna jako dodatek do Twojego miesięcznego rachunku lub jako samodzielny plan dla użytkowników bezpłatnej wersji Spotify.

Zapoznaj się z artykułem Audiobooki+, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak wykupić tę subskrypcję, zarządzać nią i ją anulować.

Doładowania audiobooków

Doładowania to jednorazowy zakup, który zapewnia dodatkowe godziny słuchania audiobooków. Są ważne przez 12 miesięcy od daty zakupu i można dodawać ich kilka jednocześnie.

Doładowania wykorzystuje się tylko wtedy, gdy skończą Ci się godziny z miesięcznego planu i z dodatku Audiobooki+.

  • Możesz wykupić godziny odtwarzania audiobooków za pomocą karty kredytowej lub debetowej, usługi PayPal lub Google Play.

    1. Przejdź do sekcji Czas słuchania audiobooków.
    2. W sekcji Doładowania wybierz opcję Doładuj konto.

    Aby uzyskać więcej informacji o zwrotach kosztów, zapoznaj się z naszymi Zasadami zwrotów środków za wykupione godziny słuchania audiobooków. Mogą obowiązywać inne Warunki.

    Pamiętaj, że:

    • Aby korzystać z doładowanych godzin, musisz posiadać odpowiedni plan Premium
    • W przypadku anulowania subskrypcji stracisz dostęp do doładowanych godzin, chyba że odnowisz subskrypcję w ciągu 12 miesięcy do daty zakupu doładowania
    • Doładowane godziny będą podlegać pierwotnej dacie ważności
  • Dotyczy: właścicieli planów

    1. Przejdź do sekcji Zarządzaj członkami.
    2. Przewiń do sekcji Członkowie planu i wybierz użytkowników, których konta chcesz doładować.
    3. W sekcji Zarządzanie czasem odtwarzania audiobooków wybierz Doładuj.

    Uwaga: jeśli członek zrezygnuje z planu Family lub Duo, straci dostęp do wszystkich wykupionych doładowań. Może ponownie korzystać z doładowań, jeśli ponownie dołączy do planu lub wykupi odpowiednią subskrypcję. Doładowane godziny będą podlegać pierwotnej dacie ważności.

  • Dotyczy: członków planu

    Jedynie właściciele planów Premium Family lub Duo mogą kupować doładowania dla członków planu, ale członkowie planu mogą o nie poprosić za pośrednictwem aplikacji lub strony swojego konta.

    Po wysłaniu prośby właściciel planu otrzyma powiadomienie za pośrednictwem poczty elektronicznej i aplikacji.

    Urządzenia mobilne

    1. Dotknij swojego zdjęcia profilowego.
    2. Dotknij Twoje Premium.
    3. Wybierz Czas słuchania audiobooków.
    4. Dotknij Wyślij prośbę.

    Sieć Web

    1. Przejdź do sekcji Czas słuchania audiobooków.
    2. Wybierz Wyślij prośbę.

Zarządzanie czasem słuchania audiobooków

  • Uwaga: mogą wystąpić opóźnienia w monitorowaniu wykorzystanego czasu słuchania audiobooków, jeśli wstrzymujesz słuchanie w środku rozdziału lub jeśli przez dłuższy czas nie masz dostępu do internetu.

    Urządzenia mobilne

    1. Dotknij swojego zdjęcia profilowego.
    2. Przejdź do sekcji ustawień funkcji społecznościowych.
    3. Przejdź do sekcji Konto i dotknij nazwy swojego planu. Na ekranie pojawią się informacje o Twoim planie.
    4. Dotknij Czas słuchania audiobooków.

    Sieć Web

    Przejdź do sekcji Czas słuchania audiobooków.

  • Najpierw wykorzystujesz godziny ze swojego planu, następnie z dodatku Audiobooki+, a potem z doładowań.

    • W każdym okresie rozliczeniowym godziny z Twojego planu i z dodatku resetują się.
    • Niewykorzystane doładowania przechodzą na kolejny okres do daty wygaśnięcia (12 miesięcy od zakupu).

    Limit odnawia się co miesiąc, co oznacza, że:

    • czas odtwarzania audiobooków będzie w pierwszej kolejności odliczany z nowej puli godzin przyznanej na ten miesiąc;
    • gdy wyczerpiesz swój limit w danym miesiącu, możesz korzystać z niewykorzystanych godzin wykupionych w ramach doładowania.
  • Nie będziesz w stanie odtwarzać audiobooków z katalogu subskrybenta, dopóki nie uzupełnisz czasu słuchania.

    Jeśli czas skończy Ci się w trakcie rozdziału, damy Ci znać. Zapisujemy Twój postęp w odtwarzaniu audiobooka, więc możesz wznowić od miejsca, w którym przerwano, gdy będziesz mieć więcej czasu słuchania.

Anulowanie godzin słuchania audiobooków

Możesz anulować w każdej chwili.

  • Jeśli anulujesz subskrypcję Premium: stracisz dostęp do wykupionych dodatków i niewykorzystanych godzin z doładowania.
  • Jeśli anulujesz Audiobooki+: stracisz dostęp do godzin słuchania z dodatku Audiobooki+ po wygaśnięciu subskrypcji, ale zachowasz pozostały czas odtwarzania.
  • Jeśli anulujesz doładowanie: w przypadku odnowienia subskrypcji w ciągu 12 miesięcy od zakupu doładowania Twoje pozostałe godziny z doładowania staną się ponownie dostępne (nadal będą podlegać pierwotnej dacie ważności).
  • Jeśli członek zrezygnuje z planu Family lub Duo: osoba ta traci dostęp do wszelkich dodatków i zakupionych do nich doładowań. Z doładowań może ponownie korzystać, jeśli z powrotem dołączy do planu lub wykupi odpowiednią subskrypcję (nadal obowiązuje pierwotna data ważności).
Czy ten artykuł był pomocny?