Internetgebruik

Zoals veel andere digitale services en apps heeft Spotify een deel van je WiFi/internetbandbreedte of mobiele data nodig om zijn werk te kunnen doen.

Bandbreedte

Je app maakt gebruik van een deel van de internetbandbreedte van je apparaat om muziek af te kunnen spelen zonder onderbrekingen om te laden.

Bandbreedtegebruik verminderen

Mobiele data

De kosten voor het streamen van muziek met behulp van mobiele data is afhankelijk van je mobiele databundel. Neem voor meer informatie contact op met je mobiele serviceprovider.

Opmerking: We raden minstens een 3G-verbinding aan om muziek te streamen.

Mobiele dataverbruik verminderen

• Gebruik wifi in plaats van mobiele data. Vooral bij het opstarten van de app en zeker bij gebruik in het buitenland.
  • Download muziek om offline te luisteren (alleen Premium). Schakel Downloaden via mobiel uit in de instellingen van de app, onder Muziekkwaliteit, om er zeker van te zijn dat downloads alleen plaatsvinden als je een wifiverbinding hebt.
  • Sommige apparaten hebben een databesparende modus om het totale datagebruik te verminderen. Bekijk de handleiding van de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.