Lokale bestanden

Naast de miljoenen nummers die op Spotify te vinden zijn, kun je met de functie Lokale bestanden in de Spotify-app ook audiobestanden afspelen die op je apparaat zijn opgeslagen (bijv. mp3, .mp4, .m4a).

Belangrijke opmerking: bestanden of downloads die illegaal zijn verkregen, zijn niet toegestaan.

Crossfade

Als de crossfade-instelling aan staat, gebruikt Spotify crossfading tussen lokale bestanden met dezelfde bemonsteringssnelheid en hetzelfde aantal kanalen (mono/stereo).