Spotify Connect

Met Spotify Connect kun je met het ene apparaat op afstand het luisteren op een ander apparaat bedienen.

Wil je weten of je apparaat compatibel is met Spotify Connect? Ga naar Spotify Listen Everywhere of vraag het na bij de fabrikant van het apparaat.

Spotify Connect gebruiken

Wanneer je voor het eerst verbinding maakt met de speaker, moeten alle apparaten zijn verbonden met hetzelfdewifinetwerk.

1. Open Spotify en speel een nummer af.
  2. Selecteer Pictogram Verbinden met apparaat onderaan het scherm.
  3. Kies op welk apparaat je wilt afspelen.

Opmerking: als je langer dan 10 minuten pauzeert, moet je misschien opnieuw verbinding maken.

Zie je je apparaat niet?

• Als je meer dan één apparaat met dezelfde naam ziet (bijv. iPhone), probeer dan met ze allemaal afzonderlijk verbinding te maken.
  • Probeer in te loggen op het apparaat met je Spotify-inloggegevens, dan zie je het in de Spotify-app, zelfs wanneer niet hetzelfde wifinetwerk wordt gebruikt.
  • [Mobiel] Zet Alleen lokale apparaten weergeven uit in de instellingen van de mobiele Spotify-app > Apparaten. De app zoekt dan ook naar apparaten in de buurt die niet met je wifinetwerk zijn verbonden.
  • [Web Player] Via de web player kun je alleen apparaten gebruiken waarop je al bent ingelogd of apparaten met Google Cast op je huidige netwerk (als je Chrome gebruikt). Als je apparaat niet wordt weergegeven, probeer dan de Spotify-app te gebruiken.

Werkt Connect niet?

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Start je apparaat opnieuw op.
  • Start je speaker opnieuw op.
  • Zorg ervoor dat je Spotify-app up-to-date is.
  • Controleer of de software van alle apparaten up-to-date is.
  • Controleer of apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.
  • Start je wifi opnieuw op of probeer een andere wifiverbinding.
  • [iPhone] Zorg ervoor dat je Spotify toegang heeft tot je lokale netwerk. Ga op je iPhone naar Instellingen > Spotify > Lokaal netwerk en zet dit aan.
  • [Android TV] Hiermee kun je Spotify weergeven boven andere apps. Ga naar Tv-instellingen > Apps > Speciale app-toegang > Bovenop weergeven.

Herken je een apparaat niet?

Misschien ben je nog ingelogd op het apparaat van iemand anders. Als je geen toegang hebt tot dat apparaat, vraag dan de eigenaar om uit te loggen bij je account.

Je kunt ook overal uitloggen vanaf je accountpagina. Voor de zekerheid kun je ook je wachtwoord opnieuw instellen.