Lokale bestanden

Maak van Spotify je alles-in-een-muziekspeler.

Naast de meer dan 50 miljoen nummers die we aanbieden, kun je je Spotify-app ook gebruiken om muziekbestanden af te spelen die op je apparaat zijn opgeslagen (deze noemen we 'lokale bestanden').

Opmerking: bestanden of downloads van illegale bronnen zijn niet toegestaan.

1. Klik op  en vervolgens op Instelllingen
  2. Scrol omlaag naar Lokale bestanden en schakel Lokale bestanden weergeven in.
  3. Alle bestanden in de mappen Mijn muziek en Downloads op je computer worden automatisch geselecteerd. Schakel alle bronnen uit waar je Spotify geen toegang toe wilt geven.
  4. Klik op VOEG BRON TOE om een andere map te selecteren.
  5. De muziek in deze map staat nu in Lokale bestanden in het linkermenu.

Ondersteunde bestandstypes:

• .mp3
  • .m4p (tenzij deze video bevat)
  • .mp4 (als QuickTime op je computer is geïnstalleerd)

Opmerking: de iTunes-indeling zonder verlies (M4A) wordt niet ondersteund.

Voor: Premium

1. Importeer je lokale bestanden naar de Spotify -desktop-app (zie de instructies voor 'Desktop' hierboven).
  2. Voeg de bestanden toe aan een nieuwe playlist in de desktop-app:
    1. Klik in het menu aan de linkerkant op Nieuwe playlist.
    2. Geef je playlist een naam en klik op MAKEN.
    3. Sleep je lokale bestanden naar deze playlist.
  3. Log in bij Spotify op je mobiel of tablet en zorg dat deze met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden als je computer.
  4. Selecteer de playlist die de lokale muziekbestanden bevat.
  5. Schakel Downloaden in.

Werkte het niet?

Controleer het volgende als je ze niet kunt zien op je mobiele telefoon of tablet nadat je ze hebt toegevoegd aan de desktop-app:

• Je moet zowel op je desktop en je mobiele telefoon of tablet op hetzelfde account zijn ingelogd.
  • Je apparaten moeten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Je hebt de nieuwste versie van Spotify geïnstalleerd op beide apparaten.
  • Controleer of de firmware van je apparaat is bijgewerkt.

Hulp nodig?

Opmerking: bestanden of downloads van illegale bronnen zijn niet toegestaan.

Spotify ondersteunt de volgende bestandstypen:

• .mp3
  • .m4p (tenzij deze video bevat)
  • .mp4 (als QuickTime op je computer is geïnstalleerd)

De iTunes-indeling zonder verlies (M4A) wordt niet ondersteund.

We zullen ons best doen om lokale bestanden die niet worden ondersteund, te matchen met nummers in de Spotify-catalogus.

Sommige nummers hebben mogelijk een beschermde beperkte indeling. Je kunt QuickTime installeren op je pc om de meeste nummers op Spotify af te spelen.

Als Spotify een bestand niet kan importeren, zullen we ons best doen om het te matchen met nummers in de Spotify-catalogus. De versie waar we het mee matchen kan mogelijk afwijken van het origineel.