Verdachte e-mail van Spotify

Wanneer is een e-mail van Spotify echt van Spotify afkomstig?

Het is goed om dit zeker te weten, met name als het gaat om bescherming tegen phishing en andere zaken die een bedreiging kunnen vormen voor je gevoelige informatie.

Hier volgen een paar tips voor het herkennen van een verdachte e-mail:

• Spotify zal nooit om je persoonlijke gegevens vragen via e-mail. Dit omvat:
    • Betalingsinformatie (creditcardnummer, bankrekeningnummer, etc.)
    • Het wachtwoord van je account
    • Je BSN-nummer of fiscaal identificatienummer
  • Spotify vraagt nooit om betalingen via derden (bijvoorbeeld via Western Union) en belooft nooit geldprijzen via e-mail.
  • Spotify vraagt je nooit om iets uit onze e-mails te downloaden.

Wat moet ik doen als ik een verdachte e-mail ontvang?

Spammers en phishers krijgen geen informatie over je als je ze deze informatie niet geeft.

Om te beginnen: reageer nooit op de verdachte e-mailen klik niet op links en download geen bijlagen uit de e-mail

Volg daarna deze stappen:

1. Stuur de volledige e-mail door naar spoof@spotify.com
    Stuur de e-mail niet door als bijlage. Je kunt een opmerking of vraag toevoegen, maar pas de onderwerpregel en inhoud van de e-mail niet aan.
  2. Verwijder de verdachte e-mail uit je inbox.

Ons team zal onderzoek doen en je laten weten of de e-mail legitiem is of niet.

Wat als ik de e-mail heb beantwoord, op een link heb geklikt of er iets uit heb gedownload?

Als je de e-mail hebt beantwoord, bijlagen hebt gedownload of persoonlijk gegevens hebt gestuurd, raden we je aan om de zo snel mogelijk het volgende te doen:

1. Wijzig je Spotify-wachtwoord.
  2. Wijzig je wachtwoord ook op andere sites waarvoor je hetzelfde wachtwoord gebruikt.
  3. Neem contact op met je bank als je denkt dat de veiligheid van je financiële gegevens mogelijk in het gedrang is gekomen.

Jouw veiligheid is altijd het belangrijkst voor ons. Stuur ons alles wat je niet helemaal vertrouwt.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 maart, 2018