Je account beschermen

Ons veiligheidsteam is continu bezig met het beschermen van je account en je persoonsgegevens. Er zijn echter ook maatregelen die je zelf moet treffen voor de bescherming van je Spotify-account.

Een veilig wachtwoord gebruiken

Om je account zo goed mogelijk te beveiligen, raden we aan dat je:

• Een lang wachtwoord kiest dat uit letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens bestaat.
  • Voor elke online service die je gebruikt een ander wachtwoord kiest.
  • je wachtwoord regelmatig te wijzigen.
  • Nooit je wachtwoord met iemand deelt.

Apparaatbeveiliging

Houd de firmware, het besturingssysteem en/of de antivirussoftware van je apparaat up-to-date voor je algehele online beveiliging.

Raadpleeg de supportwebsite van je apparaat voor hulp.

Toegang van apps van derden verwijderen

Als iemand ongeoorloofde toegang tot je account heeft, raden we je aan om alle apps van derden te verwijderen die toegang hebben tot je Spotify-account, aangezien deze misschien zijn gecompromitteerd. Je kunt ze daarna opnieuw toegang verlenen als je dat wilt.

Apps verwijderen

Uitloggen na het gebruik van Spotify op openbare apparaten

Vergeet nooit om uit te loggen nadat je Spotify hebt gebruikt, of je nu op je werk, op school of in de bibliotheek bent, of een apparaat gebruikt dat niet van jou is. Zo voorkom je dat anderen toegang hebben tot je account.

Als je op alle apparaten en webpagina's tegelijkertijd wilt uitloggen:

1. Log in op je accountpagina.
  2. Selecteer Overal uitloggen onderBeveiliging en privacy.
  3. Klik op Overal uitleggen.

Opmerking: dit geldt niet voor partnerapparaten (bijv. speakers, gameconsoles en tv's). Ga daarvoor naar je apps-pagina en kies TOEGANG VERWIJDEREN.