Spotify en Facebook

Als je Spotify met Facebook gebruikt, kun je inloggen met je Facebook-gegevens, wordt je Facebook-naam/afbeelding weergegeven en kun je gemakkelijk je vrienden vinden op Spotify.

Opmerking: als je je met Facebook hebt aangemeld voor je Spotify-account, is het automatisch met Facebook verbonden.

Als je je voor Spotify hebt aangemeld met een e-mailadres en wachtwoord, kun je met Facebook verbinding maken via de volgende stappen:

Mobiel en tablet

1. Zorg ervoor dat je op je apparaat bent ingelogd bij Facebook.
  2. Tik in Spotify op Home en ga dan naar je instellingen .
  3. Tik onder Sociaal op Verbinden met Facebook

Opmerking: het is niet mogelijk om via je mobiele apparaat de verbinding met Facebook te verbreken. Zie onderstaande stappen voor 'desktop'.

Desktop

1. Klik op  rechtsboven in de app.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik onder Sociaal op VERBINDEN MET FACEBOOK.
  4. Voer je inloggegevens voor Facebook in en klik op Inloggen.

Als je de verbinding wilt verbreken, herhaal je bovenstaande stappen 1 t/m 3 en klik je op VERBINDING MET FACEBOOK VERBREKEN.

Opmerking: als je Spotify-account via Facebook is aangemaakt, kun je de verbinding met Facebook niet verbreken.

Werkt het niet?

Als dit niet lukt, komt dat doordat je Facebook is verbonden met een ander Spotify-account, waarmee je eerst de verbinding moet verbreken.

1. Log uit bij Spotify en log daarna weer in via DOORGAAN MET FACEBOOK. Op deze manier log je in op het Spotify-account dat is verbonden met je Facebook.
  2. Verbreek vervolgens de verbinding van dit account met Facebook via bovenstaande stappen.
  3. Log nogmaals uit.
  4. Log dit keer in door je e-mailadres en wachtwoord in de standaard inlogvelden in te voeren. Je kunt nu je Spotify-account met Facebook verbinden.

Als je Spotify-account met Facebook is verbonden, kun je kiezen uit INLOGGEN MET FACEBOOK of DOORGAAN MET FACEBOOK

Tip: zorg ervoor dat je op het apparaat op het juiste Facebook-account bent ingelogd.

Werkt het niet?

Een Spotify-wachtwoord aanmaken om in te loggen zonder Facebook:

1. Ga naar het formulier om je wachtwoord opnieuw in te stellen
  2. Voer het e-mailadres in dat is gelinkt aan je Facebook-account.
  3. Doorloop de stappen om een wachtwoord voor het account aan te maken.
  4. Je kunt nu inloggen door in de standaard inlogvelden het e-mailadres van je Facebook en het nieuwe wachtwoord in te voeren.

Als het niet lukt om het wachtwoord opnieuw in te stellen, kun je hier terecht voor hulp.

Een Spotify-wachtwoord aanmaken om toegang te krijgen tot een account dat is verbonden met een gedeactiveerd Facebook-account:

1. Ga naar het formulier om je wachtwoord opnieuw in te stellen
  2. Voer het e-mailadres in dat is gelinkt aan je Facebook-account.
  3. Doorloop de stappen om een wachtwoord voor het account aan te maken.
  4. Je kunt nu inloggen door in de standaard inlogvelden het e-mailadres van je Facebook en het nieuwe wachtwoord in te voeren.

Als het niet lukt om het wachtwoord opnieuw in te stellen, kun je hier terecht voor hulp.