Problemen met inloggen

Er moet een e-mailadres of Facebook-account aan je Spotify-account zijn verbonden om te kunnen inloggen. Je kunt als volgt achterhalen of je een van de twee hebt gebruikt.

Opmerking: Je hoeft je gebruikersnaam niet te weten om in te loggen.

Het e-mailadres van je account achterhalen

• Vul alle e-mailadressen die je gebruikt in op ons formulier wachtwoord opnieuw instellen. We laten het je weten als een e-mailadres dat je hebt opgegeven aan een account is gekoppeld. Vervolgens kun je het wachtwoord opnieuw instellen om te kunnen inloggen.
  • Controleer in je Postvak IN en de map Ongewenste e-mail of je e-mails van Spotify hebt ontvangen. Als je een e-mail hebt ontvangen, is er waarschijnlijk een account aan dat e-mailadres gekoppeld.

Een nieuw wachtwoord instellen

Je kunt je wachtwoord opnieuw instellen als je het bent vergeten.

Inloggen met Facebook

Selecteer LOG IN MET FACEBOOK

Volg de onderstaande stappen als je niet zeker weet of je account is verbonden met Facebook:

1. Log in op Facebook en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu rechtsboven.
  2. Kies Apps.
  3. Als je het Spotify-pictogram ziet, is je account verbonden met Facebook.

Tip: Wil je niet inloggen met Facebook? Volg deze stappen alsnog om toegang tot het account te krijgen. Daarna kun je de verbinding met Facebook verbreken.

Probeer het opnieuw met de volgende stappen:

1. Ga naar wachtwoord opnieuw instellen
  2. Voer je e-mailadres in en klik op VERZENDEN.
  3. Kijk in je inbox of je een e-mail van ons hebt ontvangen met als onderwerp 'Je wachtwoord opnieuw instellen'.
    Tip: Controleer je map met spam/ongewenste berichten of andere filtermappen als je de e-mail niet ziet (als je bijvoorbeeld Gmail gebruikt, kan de e-mail onder de tabbladen Sociaal of Reclame terechtkomen).
  4. Klik op de link Wachtwoord opnieuw instellen in de e-mail. Er wordt een nieuwe webpagina geopend.
  5. Voer je nieuwe wachtwoord in beide velden in en klik op VERZENDEN.
  6. Ga weer naar de app en log in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt om het wachtwoord opnieuw in te stellen en je nieuwe wachtwoord.

Is er geen account verbonden met het e-mailadres?

Als je de foutmelding krijgt dat het e-mailadres dat je hebt ingevoerd niet is verbonden met een Spotify-account, herhaal je de bovenstaande stappen met eventuele andere e-mailadressen.

Tip: Controleer je inboxen op e-mails van Spotify. Als je een e-mail hebt ontvangen, is er waarschijnlijk een account aan dat e-mailadres gekoppeld.

• Je kunt je wachtwoord niet opnieuw instellen als je geen toegang hebt tot een e-mailadres dat is verbonden met je Spotify-account. Het kan echter zijn dat je account met Facebook is verbonden. In dat geval kies je voor LOG IN MET FACEBOOK.
  • Als het e-mailadres dat met je account is verbonden zonder jouw toestemming is gewijzigd, kun je hier ondersteuning krijgen.

Is de link voor het opnieuw instellen van je wachtwoord ongeldig?

Als je een bericht krijgt dat de link voor het opnieuw instellen van je wachtwoord ongeldig is of al een keer is gebruikt, vraag je een nieuwe link aan, waarop je niet meteen klikt. Volg eerst de onderstaande stappen:

1. Open de e-mail met de link om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de link Wachtwoord opnieuw instellen en selecteer Linkadres kopiëren.
    Opmerking: Als je per ongeluk toch eerst op de link klikt, moet je een nieuwe link aanvragen.
  3. Open een nieuw privévenster in je webbrowser.
  4. Plak de link in de adresbalk.
  5. Druk op Enter en ga verder.

Als je onze gratis, door advertenties ondersteunde service gebruikt, kun je Spotify tot 14 dagen in een ander land gebruiken. Daarna moet je upgraden naar Premium of het land wijzigen dat in je account is geregistreerd.

Ga naar Waarom is mijn account uitgeschakeld? voor ondersteuning.

Als je inlogt, maar je niet ziet wat je verwacht (Premium-abonnement, playlists, opgeslagen muziek, enz.) ben je misschien bij het verkeerde account ingelogd.

Controleer of je nog een ander account hebt.

Tip: Als je bang bent dat iemand anders je account heeft overgenomen, kun je hier ondersteuning krijgen.

Voor het laatst bijgewerkt op 09 augustus, 2018