Muziek en podcasts downloaden

Voor: Premium

Download jouw favoriete Spotify-nummers, albums en podcasts naar de app, zodat je ze kunt beluisteren zonder internetverbinding.

Je kunt tot 10.000 nummers per apparaat downloaden op maximaal 5 verschillende apparaten.

Selecteer hieronder je apparaat voor meer informatie.

Opmerking: een internetverbinding is aanvankelijk wel vereist om te kunnen downloaden.

Muziek downloaden

1. Schakel Downloaden  in aan de rechterzijde van elke playlist. Je kunt het ook inschakelen voor alle Nummers in Bibliotheek.
    Opmerking: het is niet mogelijk om albums of podcasts de downloaden in de desktop-app.
  2. Wanneer het downloaden gereed is, verschijnt het pictogram Gedownload  aan de rechterzijde van de naam van de playlist.
  3. Nu kun je zelfs wanneer je geen internetverbinding hebt of je app in offline modus staat naar alles luisteren wat je gedownload hebt in de app.

App in Offline modus zetten

Je kunt naar jouw gedownloade muziek luisteren wanneer je de verbinding met het internet verliest. Maar als je de desktop-app handmatig in Offline modus wilt zetten:

Mac

1. Open Spotify.
  2. Klik op Spotify in het Apple-menu boven in het scherm.
  3. Selecteer Offline modus.

Windows

1. Open Spotify.
  2. Klik op Bestand in het Windows-menu boven in het scherm.
  3. Selecteer Offline modus.

Opmerking: in de Offline modus kun je alleen muziek afspelen die je in de app hebt gedownload.

Download een album of playlist

1. Schakel Downloaden  in aan de rechterzijde van een album of playlist. Je kunt het ook inschakelen voor alle Nummers in Bibliotheek
  2. Het symbool Gedownload  geeft aan dat het downloaden klaar is.
  3. Nu kun je zelfs wanneer je geen internetverbinding hebt of je app in offline modus staat naar alles luisteren wat je gedownload hebt in de app.

Een podcast downloaden

1. Tik op  (iPhone)/ (Android) rechts van een podcastaflevering.
  2. Tik op Downloaden. De podcast wordt automatisch opgeslagen in Bibliotheek.
  3. Het symbool Gedownload geeft aan dat het downloaden klaar is.
  4. Nu kun je zelfs wanneer je geen internetverbinding hebt of je app in offline modus staat naar deze podcastaflevering luisteren in de app.

App in Offline modus zetten

Je kunt naar je gedownloade muziek of podcasts luisteren wanneer je de verbinding met het internet verliest. Maar als je jouw mobiel of tablet handmatig in Offline modus wilt zetten:

1. Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Afspelen.
  4. Schakel Offline modus in.

Downloaden via je mobiele dataverbinding toestaan

Downloaden via je mobiele dataverbinding (3/4G) is standaard uitgeschakeld. Zo schakel je het in:

1. Tik op Bibliotheek .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Geluidskwaliteit
  4. Selecteer onder Downloaden de optie Downloaden via mobiele telefoon

Tip: we raden je aan om te downloaden via wifi om mobiele datakosten te voorkomen.

Werkt het niet?

Bekijk Ik heb hulp nodig met mijn downloads