Spotify speelt niets af

Snelle oplossing

Als je technische problemen hebt wanneer je iets afspeelt in de Spotify-app, probeer dan eerst deze oplossingen:

Let op: als je meer dan 14 dagen in het buitenland doorbrengt, kun je niets meer afspelen. Als je je account wilt blijven gebruiken, moet je een abonnement nemen op Premium of je accountinstellingen wijzigen.

Andere oplossingen die je kunt proberen

• Gebruik een stabiele internetverbinding
  • Werk het besturingssysteem van je apparaat bij
  • Sluit apps die je niet gebruikt af
  • Wis de cache op je apparaat

Problemen met het geluid of volume?
Bekijk Kan Spotify niet horen.

Problemen met offline luisteren?
Bekijk Offline luisteren.

Problemen met lokale bestanden?
Bekijk Lokale bestanden.

Zie je nummers in het grijs?

• Controleer of je apparaat niet in offline modus staat
  • Controleer je internetverbinding of schakel over naar een ander netwerk
  • Nummers staan soms in het grijs als ze niet beschikbaar zijn in jouw regio

Ligt het aan jouw apparaat?
Kijk of het probleem zich voordoet op een ander apparaat of wanneer je de Web Player gebruikt. Als dit niet het geval is, kan het probleem specifiek bij jouw apparaat liggen. Zorg ervoor dat:

• Je apparaat wordt ondersteund voor Spotify en up-to-date is
  • Je apparaat minimaal 250 MB vrij geheugen heeft
  • Je firewall Spotify niet blokkeert (alleen voor desktop)
  • De batterij van je apparaat genoeg is opgeladen
  • Je SD-kaart niet voor problemen zorgt; probeer 'm te verwijderen (alleen voor Android)

Als dit niet heeft geholpen, moet je contact opnemen met de fabrikant van je apparaat om het probleem op te lossen.

Is dit een bekend probleem?

• Controleer @SpotifyStatus voor eventuele problemen die zich voordoen
  • Gebruik het forum Lopende problemen van onze Community voor handige tips en informatie.
    Opmerking: als je daar niks kunt vinden over je probleem, kun je het delen en in het Engels om hulp vragen aan de communityleden.