Audiokwaliteit

Spotify heeft een reeks opties voor audiokwaliteit die geschikt zijn voor jouw apparaat, abonnement en voorkeuren.

Audiokwaliteit

Spotify Free

Spotify Premium

Web Player

AAC 128 kbit/s

AAC 256 kbit/s

Desktop, mobiel en tablet

Automatisch: afhankelijk van je netwerkverbinding

Laag: ongeveer gelijk aan 24 kbit/s

Normaal: ongeveer gelijk aan 96 kbit/s

Hoog: ongeveer gelijk aan 160 kbit/s

Automatisch: afhankelijk van je netwerkverbinding

Laag: ongeveer gelijk aan 24 kbit/s

Normaal: ongeveer gelijk aan 96 kbit/s

Hoog: ongeveer gelijk aan 160 kbit/s

Heel hoog: ongeveer gelijk aan 320 kbit/s

Podcastkwaliteit

Podcastkwaliteit is op alle apparaten ongeveer gelijk aan 96 kbit/s, met uitzondering van de Web Player die 128 kbit/s heeft.

Als je de audiokwaliteit op mobiel/tablet naar laag wijzigt,Ā verlaagt de podcastkwaliteit naar ongeveer 24 kbit/s.

Audiokwaliteit wijzigen

Verhoog de audiokwaliteit om fijnere details te horen of zet hem lager om data te besparen.

Opmerking: je kunt de audio-instellingen niet wijzigen als je Spotify Connect gebruikt om af te spelen op een ander apparaat.