Songteksten weergeven

Spotify werkt samen met Genius om je het verhaal achter het nummer te vertellen.

Opmerking: deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Engels voor bepaalde nummers en afspeellijsten.

• Zie de belangrijkste songteksten van veel van je favoriete nummers terwijl ze worden gezongen (of gerapt of geschreeuwd),
  • Krijg informatie van achter de schermen, inclusief waardoor de songteksten zijn geïnspireerd en feiten over het nummer.

Aan de slag

1. Begin met het afspelen van muziek.
  2. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld onderaan het scherm.
  3. Bekijk de songteksten en het verhaal!

Opmerking: als je dit niet ziet, zijn songteksten/verhalen niet beschikbaar voor het nummer.
  4. Veeg de songtekstweergave om over te schakelen naar de omslagweergave.

Is er een andere manier waarop ik songteksten kan zien?

Je kunt de app SoundHound downloaden!

1. Download de SoundHound-app en open deze.
  2. Zoek naar een nummer of tik op  om een nummer te identificeren dat hardop wordt afgespeeld.
  3. De songtekst wordt weergegeven op de nummerpagina. Er wordt zelfs meegescrold op de muziek zodat je kunt meezingen!

Tips: met SoundHound kun je automatisch gedetecteerde nummers toevoegen aan een Spotify-afspeellijst. Koppel je Spotify-account in de instellingen van SoundHound en schakel Automatisch toevoegen aan Spotify in.

Heeft Spotify niet zijn eigen songteksten?

We hadden zo'n functie, maar deze is momenteel niet beschikbaar. We testen altijd van alles door functies toe te voegen of te verwijderen om Spotify in z'n geheel beter te maken. Voor meer informatie bekijk je onze gids over waarom functies veranderen.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 maart, 2018