Spotify op tv

Je kunt Spotify rechtstreeks vanaf je tv afspelen of door je telefoon, tablet of desktop als afstandsbediening te gebruiken. (Popcorn is niet inbegrepen!)

Ga naar Spotify Gear om te zien welke apparaten worden ondersteund. Als je apparaat er niet tussen staat, kun je het ook aan de fabrikant vragen.

Aan de slag

Opmerking: voor sommige soorten verbindingen is Spotify Premium vereist.

Controleer of Spotify tussen de apps staat die bij je tv inbegrepen zijn. Als dit zo is, kun je Spotify rechtstreeks vanaf je afstandsbediening afspelen.

Zelfs bij oudere tv's is het mogelijk om je entertainmentsysteem te upgraden met een soundbar of een streamer die Spotify Connect ondersteunt.

Je kunt op je tv naar Spotify luisteren door de Spotify-app op de telefoon als afstandsbediening te gebruiken.

Ga naar Spotify Connect voor meer informatie.

Chromecast kun je simpelweg aan de achterkant van je tv aansluiten, waarna je de Spotify-app op het grote scherm kunt bedienen.

Bepaalde tv's van Sony en Philips worden geleverd met Google Cast ingebouwd, dus je hebt zelfs geen Chromecast nodig!

Bekijk Chromecast.

Eenvoudig Spotify afspelen vanaf je Apple-apparaten op je Apple TV.

Bekijk AirPlay.

Heb je een tv met Android TV, dan kun je Spotify downloaden via de Google Play Store en Spotify rechtstreeks vanaf je afstandsbediening bedienen.

Opmerking: Spotify op Amazon Fire TV is momenteel alleen beschikbaar in het VK, de VS, Duitsland en Japan.

Met Spotify op Amazon Fire TV kun je door je favoriete albums, nummers en playlists bladeren en ze afspelen met je Fire TV-afstandsbediening of je telefoon.

1. Controleer of je de juiste versie hebt van Fire TV (Fire OS 5.0.5+). Klik hier om de software van je Amazon-apparaat te controleren en te updaten.
  2. Download de Spotify-app via Fire TV.

Opmerking: als je Spotify gebruikt met een oudere versie van Fire OS, moet je deze eerst verwijderen en vervolgens upgraden naar de nieuwste versie van Fire OS. Daarna kun je de Spotify-app opnieuw downloaden via de App Store van Fire TV.

Luister tijdens het gamen of gebruik je console als een stereo met PlayStation3™, PlayStation4™ en Xbox One.

Bekijk gameconsoles.

Ik kan Spotify niet afspelen op mijn tv

Als je problemen hebt met het afspelen van Spotify op je tv, bekijk dan Ik kan Spotify niet afspelen op mijn tv voor meer informatie over probleemoplossing, afhankelijk van je verbindingstype.