Skapa en Discovery Mode‑kampanj

Obs! Discovery Mode är i beta och inte ännu tillgängligt för alla artister. Vi kommer att meddela när vi är redo för en större lansering.

För: Artistteam‑admins och redigerare på webben. Ditt teams admin kan lägga till dig i teamet eller ändra din åtkomstnivå.

1. Logga in på artists.spotify.com.
  2. Gå till Fliken Kampanjer Kampanjer och Discovery Mode.
  3. Klicka på Skapa kampanj för [month].
    Obs! Du kan skapa en kampanj mellan den 11:e varje månad och kl. 2.00 den sista dagen i månaden.
  4. Välj ut de låtar du vill ha med.
  5. Granska din kampanj och klicka på Skicka in.

Kampanjer börjar kl. 1.00 den 1:a följande månad. Du kan ta bort och lägga till låtar fram till kl. 00.00 UTC den sista dagen av den innevarande månaden.

Ser du inte din låt?

En låt kvalificerar för Discovery Mode om:

Kostnad för Discovery Mode

För Discovery Mode behövs inga förskottsbetalningar. I stället tillämpas en provision på 30 % av de inspelningsroyalties som genereras från alla streams av de utvalda låtarna i Discovery Mode‑sammanhang. Alla andra streams av de valda låtarna som inte görs i Discovery Mode‑sammanhang förblir provisionsfria.

Flera versioner av samma låt

Urval till Discovery Mode sker på spårets URI‑nivå.

Om din låt är med på flera releaser (till exempel som singel och på ett album) har den flera URI:er för samma inspelning.

För att maximera din potentiella räckvidd rekommenderar vi att du väljer alla URI:er för din låt som kvalificerar för Discovery Mode.

Obs! Ha alltid dina marknadsföringsmål och strategier i åtanke när du gör kampanjval.