Marknadsföra musik på Spotify

Med över 450 miljoner passionerade musikfans världen över är Spotify ett utmärkt ställe att skaffa en större publik. Här följer några tips.

Skaffa Spotify for Artists

Med Spotify for Artists kan du marknadsföra din musik, se din publikstatistik och hantera din artistprofil.

Du kan använda Spotify for Artists på webben eller ladda ner mobilappen på Android och iOS.

Läs mer om att få åtkomst

Pitcha musik för våra spellisteredaktörer

Har du en ny release på gång? Pitcha en låt till oss innan den kommer ut.

Vi tar med den i en lista som vår redaktion väljer från till sina spellistor. Vi lägger även till den i dina följares Release Radar-spellistor.

Läs mer om att pitcha musik

Skaffa följare

Dela din musik och uppmuntra fansen att följa dig på Spotify.

Vi meddelar dina följare när du släpper ny musik, när du är på turné i deras närområde och när du är med i de anpassade delarna av deras app.

Läs mer om att dela musik

Använd Spotifys kampanjverktyg

Vi erbjuder olika kampanjverktyg för att hjälpa dig att utveckla din fanbase.

Reklamstudio

Spotify Ad Studios är ett enkelt sätt att skapa ljud- och videoreklam för gratislyssnare, med alternativ för olika budgetar.

Gå till Spotify Ad Studios

Marquee och Showcase

Marquee är en sponsrad rekommendation i helskärmsläge för nya releaser.

Showcase är en banner som visas högst upp i startskärmen på Spotifys mobilapp för att marknadsföra dina nya releaser eller releaser från din katalog.

Marquee finns tillgängligt för team baserade i Australien, Frankrike, Kanada, Storbritannien och USA i Spotify for Artists, och Showcase finns tillgängligt för team baserade i USA.

Kolla in Kom igång med Marquee och Showcase för mer information.