Je podcast verspreiden

Als je je podcast op Spotify host, wordt deze automatisch naar luisteraars op Spotify verzonden. Als je wilt dat je podcast te horen is op andere websites zoals Apple Podcasts, moet je je podcast naar deze platforms verzenden.

Opmerking: je hebt je RSS-feed nodig. Die vind je in de instellingen voor Postcastbeschikbaarheid. Meer informatie over je RSS-feeds vind je hier

Hieronder vind je de instructies over hoe je podcast naar verschillende platforms kunt verzenden:

Er zijn veel platforms voor podcasts. Als je het platform waar je de podcast naartoe wilt versturen hier niet ziet staan, zoek dan online naar instructies voor het versturen naar dat platform.

Belangrijke informatie over distributie:

• Het kan even duren voordat je podcast op verschillende platforms te beluisteren is. Sommige platforms moeten de podcasts handmatig goedkeuren voordat ze worden gepubliceerd. Verschijnt je podcasts niet op het platform? Neem dan contact op met het ondersteuningsteam van dat platform.
  • Je podcast heeft op elk platform een andere URL. Deze URL's kun je meestal niet bewerken, omdat ze anders niet meer werken.
  • Het kan zijn dat je je podcast terugziet op platforms waarnaar je ze niet handmatig hebt verzonden. Apps van derden 'scrapen' (schrapen) soms RSS-feeds en plaatsen deze op hun eigen platform. Als je je podcast uit een van deze diensten wilt laten verwijderen, moet je rechtstreeks contact met hen opnemen.
  • De meeste platforms plaatsen je nieuwe aflevering en andere wijzigingen aan je podcast kort nadat je ze hebt gepubliceerd. Het duurt soms tot 24 uur voordat nieuwe afleveringen of andere wijzigingen zichtbaar zijn op alle platforms.
  • Komt je podcast twee keer voor op één platform? Neem dan contact met ons op via de knop Stuur ons een bericht aan de rechterkant om een van de versies te laten verwijderen.
  • Afleveringen die nummers uit de Spotify-catalogus bevatten, zijn alleen beschikbaar voor luisteraars op Spotify.

Podcasts die worden gehost op een ander platform

Als je je podcast op Buzzsprout, Libsyn, Podbean of een ander platform host, bekijk dan deze handleiding om je podcast op Spotify te zetten.