Je RSS-feed

Een RSS-feed is een bestand waarin alle informatie over je podcast staat.

Je hebt een RSS-feed nodig als je je podcast wilt verzenden voor distributie op platforms buiten Spotify, zoals Apple Podcasts.

Als je je podcast op Spotify host, moet je je RSS-feed inschakelen. Dit moet je weten voordat je een RSS-feed inschakelt:

• Je e-mailadres wordt openbaar gemaakt in de RSS-feed. Dit is vaak nodig zodat podcastplatforms je account kunnen verifiëren. Daarom heeft iedereen met je RSS-feed toegang tot je e-mailadres.

• Nadat je je RSS-feed hebt aangezet, kun je je podcast verzenden naar andere platforms. We verzenden e podcast niet namens jou..

• Andere platforms kunnen je RSS-feed zonder je medeweten 'scrapen' (schrapen) om inhoud te verzamelen. Dit betekent dat je podcast op alle verzamelplatforms voor podcasts terecht kan komen.

Opmerking: we kunnen je niet helpen om je podcast te verwijderen van platforms die je RSS-feed 'scrapen'. Zelfs nadat je podcast is verwijderd, kan de vermelding actief blijven in de lijsten van de verzamelplatforms.

Waar vind je je RSS-feed?

Op internet:

1. Klik op Instellingen rechtsboven in je Spotify for Podcasters-dashboard.
  2. Selecteer Postcastbeschikbaarheid.
  3. Scrol omlaag naar Distributie via RSS om je RSS-feed te bekijken.
    Opmerking: als je je feed nog niet hebt aangezet, zie je hier de optie om dit te doen.

Op mobiel:

1. Tik op Jouw podcast.
  2. Tik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Postcastbeschikbaarheid.
  4. Tik op Distributie via RSS om je RSS-feed te bekijken.
    Opmerking: als je je feed nog niet hebt aangezet, zie je hier de optie om dit te doen.

Als je je podcast niet op Spotify host, vraag dan je hostingplatform naar je RSS-feed.