Kan inte logga in

Använd ditt personliga Spotify‑konto för att logga in på Spotify for Artists.

Om du inte har åtkomst till Spotify for Artists än kan du skicka en begäran om att ansluta ditt konto till din artistprofil eller ditt musikbolagsteam.

Om du redan har tillgång men inte kan logga in kan det vara så att du är inloggad på ett annat Spotify‑konto.

Obs! Du kanske använder en annan e‑postadress än din e‑postadress till företaget för att logga in på ditt Spotify‑konto. Det är på din e‑postadress till företaget som du får e‑post och meddelanden för Spotify for Artists.

Kommer du inte ihåg dina inloggningsuppgifter?

Använd lösenordsåterställning om du inte minns ditt lösenord.

Om du inte minns din e-postadress eller ditt användarnamn går du till lösenordsåterställningen och provar med olika e-postadresser som du äger. När du anger en e-postadress som är registrerad hos Spotify får du ett meddelande om att ett e-postmeddelande med lösenordsåterställning har skickats.

Obs! Du kan registrera dig på några olika sätt, t.ex. med e-post, telefonnummer, Facebook, Apple eller Google. Försök att logga in med dessa alternativ för att hitta ditt konto.

Har du förlorat åtkomst till ditt konto?

Om du inte kan återställa åtkomsten till Spotify‑kontot du använder för Spotify for Artists behöver du skapa ett nytt konto.

Be sedan administratören i ditt team att bjuda in ditt nya konto.

Om du var den enda administratören på ditt team behöver du kontakta oss.