Beheer je Spotify-account eenvoudig

Je gegevens, betalingen en privacy samen op één plek.

Richtlijnen voor gebruikersafbeeldingen van profielen en playlists

Je kunt Spotify personaliseren door je eigen playlisthoezen en -omschrijvingen te maken en door je eigen profielfoto te uploaden.

Inhoud die in strijd is met de regels voor het Spotify-platform wordt echter verwijderd.

Daarnaast mag je geen afbeeldingen uploaden die copyright, handelsmerken of persoonlijke afbeeldingsrechten schenden, zoals hier omschreven:

  • Auteursrecht - de meeste landen hanteren wetten met betrekking tot auteursrecht om origineel werk en creaties (boeken, muziek, kunst etc.) van mensen te beschermen. In het algemeen beschermt auteursrecht geen ideeën of feiten, maar in sommige gevallen beschermt het originele woorden of afbeeldingen die worden gebruikt om een idee uit te drukken. Bekijk voor uitgebreidere informatie over landspecifieke wetten over auteursrecht de wereldwijde directory van WIPO.
  • Handelsmerk- een handelsmerk is een woord, slogan, symbool of ontwerp (logo, merk- of bedrijfsnaam) dat de producten/services die worden aangeboden door de ene entiteit onderscheidt van die van een andere entiteit. In het algemeen zijn wetten met betrekking tot handelsmerken bedoeld om verwarring bij consumenten over de herkomst van de partij die services aanbiedt te voorkomen.
  • Persoonlijke afbeelding - persoonlijke rechten of publiciteitsrechten beschermen een individu tegen ongeautoriseerd openbaar of commercieel gebruik van hun naam, afbeelding, persoonlijkheid of overeenkomstige zaken. Dit komt erop neer dat je geen afbeelding van iemand mag plaatsen zonder instemming van deze persoon.
Was dit artikel nuttig?