Een aflevering maken

Als je Spotify als host hebt voor je podcast, kun je je afleveringen maken in de afleveringstool. Neem audio op en voeg vooraf opgenomen spraaksegmenten toe vanuit je bibliotheek. Maak dan een keuze uit onze catalogus met muziek en geluiden om je perfecte aflevering te maken.

Volg de onderstaande stappen om je afleveringstool te openen:

• Klik op internet op Nieuwe aflevering en daarna op Een aflevering maken bovenaan je Spotify for Podcasters-dashboard.
  • In de mobiele app ga je naar Tools en tik je op het +-pictogram.

De afleveringstool bestaat uit 5 onderdelen:

• Opnemen: tik om audio op te nemen. Meer informatie
  • Bibliotheek: hier vind je audiosegmenten die je eerder hebt opgenomen op geüpload naar je account.
  • Muziek: voeg nummers uit de Spotify-catalogus toe aan je afleveringen met Music + Talk. Meer informatie
  • Berichten: spraakberichten die luisteraars naar je hebben verzonden. Meer informatie
  • Overgangen: korte muziekfragmenten die je tussen de segmenten van je aflevering kunt plaatsen. In de mobiele app heet dit Intermezzo.

Segmenten toevoegen en rangschikken

Versleep of tik op de +-knop naast de segmenten om ze toe te voegen aan je afleveringstool. Je kunt ook bestanden vanaf je apparaat importeren.

Je kunt de volgorde van de segmenten veranderen in je afleveringstool. Sleep ze naar de gewenste plek of tik en houd vast in de mobiele app. Druk op de 3 stippen naast een segment om deze uit je aflevering te verwijderen.

Als je tevreden bent met je aflevering, druk je op Opslaan. Je opgeslagen aflevering staat in je concepten, maar is nog niet gepubliceerd. Wijzigingen die je opslaat, worden op al je apparaten gesynchroniseerd.

Je aflevering publiceren

Voordat je je eerste aflevering kunt publiceren, moet je je account verifiëren. Als het goed is, heb je een verificatiemail gekregen tijdens de aanmaak van je account. Bekijk dit artikel voor tips

Zodra je aflevering klaar is, geef je een titel en beschrijving op. Je kunt ook seizoens- en afleveringsnummers en een afbeelding voor de aflevering toevoegen.

Klik op Nu publiceren om je aflevering direct voor luisteraars te publiceren.

Volg deze stappen om je aflevering op een latere datum te publiceren:

• Scrol op internet omlaag naar Publicatiedatum selecteer de datum en tijd. Klik op Bevestigen
  • In de mobiele app tik je op Publicatiedatum wijzigen en selecteer je de datum en tijd. Tik op Plannen op…

De publicatietijden worden weergegeven in je lokale tijdszone.

Volg deze stappen om de geplande publicatiedatum te annuleren:

• Klik op internet op Zet weer op 'concept'
  • In de mobiele app tik je op de 3 stippen en daarna op Zet weer op 'concept'