Kun je niet vinden wat je zoekt?

Je e-mailadres toevoegen aan je RSS-feed

Sommige luisterplatforms, waaronder Spotify for Podcasters, gebruiken het e-mailadres in je RSS-feed om te verifiëren dat jij de eigenaar van je podcast bent wanneer je deze indient of claimt op het platform.

Podcasts die worden gehost op Spotify

Zo voeg je je e-mailadres toe aan je feed:

  1. Ga naar je instellingen voor podcastbeschikbaarheid
  2. Als je je e-mailadres nog niet aan je feed hebt toegevoegd, dan zie je de optie E-mail toevoegen aan RSS-feed. Hiermee gebruik je het e-mailadres waarmee je account is geregistreerd.
  3. Zie je de optie niet? Kopieer dan je feed in een nieuw browsertabblad. Zoek naar het veld <itunes:email> om te controleren welk e-mailadres in je feed staat.
  4. Om het e-mailadres in je feed te wijzigen, werk je het e-mailadres in je instellingen voor podcastbeschikbaarheid bij. Het kan tot 10 minuten duren voordat externe platforms het nieuwe e-mailadres in je feed kunnen lezen.

Opmerking: je e-mailadres wordt openbaar gemaakt in de RSS-feed. Iedereen met een link naar je RSS-feed heeft toegang tot je e-mailadres.

Podcasts die worden gehost op een ander platform

We gebruiken e-mailverificatie om er zeker van te zijn dat jij de eigenaar van je podcast bent wanneer je deze uploadt naar Spotify for Podcasters. Dit e-mailadres komt van jouw RSS-feed.

Is het e-mailadres in je feed verkeerd gespeld of heb je geen toegang tot de inbox van het e-mailadres? Neem dan contact op met je hostingplatform om het e-mailadres in je feed wijzigen.

Wanneer je je feed hebt bijgewerkt, kan het een paar uur duren voordat de wijziging is doorgevoerd op Spotify. Laat het ons weten als je het e-mailadres in je RSS-feed hebt bijgewerkt en het na 4 uur nog niet zichtbaar is.

Was dit artikel nuttig?